Live verslag Tsjechië - Turkije

• 96'
    Na afloop werden er nog wat kaarten gegeven, omdat bepaalde spelers gingen ruziën.
  • 90' +6
    De wedstrijd is afgelopen. Turkije wint en gaat door naar de achtste finales. Tsjechië is uitgeschakeld.
  • 90' +4
    Kokçü speelt de bal af op Tosun en die trekt naar binnen en schiet feilloos raak in de rechterhoek.

DOELPUNT

• 90' +4
      1-2 voor Turkije! Invaller Tosun scoort!
  • 90' +2
    Yilmaz trekt naar binnen en schiet recht op de doelman van Tsjechië af.
  • 90' +1
    Krejčí krijgt een gele kaart voor een vervelende overtreding.
  • 87'
       Oud-Feyenoorder Kökçu krijgt nog een paar minuten. Çalhanoğlu moet het veld verlaten.
  • 87'
    Yokuşlu schiet van ver, maar over het doel. Geen gevaar voor Tsjechië.
  • 86'
    Weer een gele kaart in deze wedstrijd. Akaydin maakt een overtreding op Jurásek.
  • 85'
    Daar komt weer een gele kaart aan voor de bank. Cerv krijgt een gele kaart.
  • 81'
       David Jurásek verlaat het veld voor naamgenoot Matěj Jurásek.
  • 81'
    Müldür heeft een gele kaart gekregen voor klagen.
  • 81'
    Kopballetje van Lingr gaat ruim naast het doel.
  • 76'
       Güler en Yildiz verlaten het veld voor Tosun en Aktürkoğlu.
  • 75'
       Provod gaat eruit bij Tsjechië en Feyenoorder Lingr komt erin.
  • 73'
    Çalhanoğlu heeft ook nog een gele kaart gekregen en is geschorst de volgende wedstrijd.
  • 73'
    Yildiz lijkt zich goed vrij te spelen, maar wordt op het allerlaatste moment tegengehouden door Coufal.
  • 68'
    De Turkse reservedoelman is het er buiten de lijnen niet mee eens en krijgt een gele kaart.
  • 68'
    De VAR heeft gekeken naar het moment en het doelpunt telt.
  • 66'
    Günok lijkt de bal te pakken, maar Chorý springt tegen de doelman aan en daardoor komt de bal op los. Eerst wordt de bal nog van de lijn gewerkt, maar in de rebound kan Souček binnenwerken.

DOELPUNT

• 66'
      1-1! Doelpunt van Souček!
  • 65'
    Yilmaz komt goed door en geeft af op Güler, maar de bal komt niet op de voet van de Real Madrid-speler.
  • 65'
    Günok heeft een gele kaart gekregen voor het rekken van tijd.
  • 64'
    Uit de vrije komt de bal op het hoofd van een Tsjech, maar Günok werkt weg.
  • 63'
       Yüksek gaat eruit en Yokuşlu komt erin.
  • 61'
    Vrije trap voor Tsjechië op een hele gevaarlijke plek.
  • 60'
    Georgië is in de andere wedstrijd op een 2-0 voorsprong gekomen.
  • 56'
       Staněk moet gewisseld worden. Voor hem in de plaats komt Kovar. Er komen ook nog twee andere wissels bij. Hložek en Chytil verlaten het veld, Kuchta en Chorý komen erin.
  • 54'
    Staněk is geblesseerd geraakt bij de redding op het schot van Yildiz en moet behandeld worden.
  • 52'
    Eerst maakt Staněk nog een wereldredding op een schot van Yildiz. Paar seconden later komt de bal bij Çalhanoğlu en die schiet de bal hard en zuiver in de rechteronderhoek.

DOELPUNT

• 52'
      0-1 voor Turkije! Çalhanoğlu scoort!
  • 51'
    Hložek probeert het een keer en schiet recht op Günok af.
  • 50'
    Gele kaart voor Yüksek. De middenvelder moest een fout corrigeren.
  • 47'
    Yildiz ziet de bal vanuit een corner bij hem terechtkomen en haalt uit, maar de bal gaat ver naast.
  • 46'
    Kopbal van Yilmaz wordt weggetikt door de doelman. De bal was wel naast gegaan.
  • 46'
    De tweede helft is van start gegaan.
  • 46'
       De spelers komen weer het veld op. Turkije gaat wisselen. Özcan gaat eruit en Kaan Ayhan komt erin.
  • 45' +3
    Gelijk daarna wordt er gefloten voor de rust. Tot over een kwartier.
  • 45' +3
    Güler probeert het weer van ver en ook ditmaal mist de poging het doel ruim.
  • 45'
    Er komen drie minuten extra tijd bij.
  • 45'
    Jurásek krijgt de bal van Provod en krijgt een goede mogelijkheid. Günok komt goed uit en redt de bal.
  • 43'
    Çalhanoğlu probeert van een behoorlijke afstand en schiet over het doel van Staněk.
  • 38'
    Yildiz maakt weer een overtreding, maar krijgt geen tweede gele kaart.
  • 37'
    Gele kaart voor Yildiz na onbedoelend vervelend op de hak staan van Hranáč.
  • 35'
    Schick krijgt als wisselspeler een gele kaart. De spits schreeuwt naar de arbitrage. Door deze gele kaart is de speler van Bayer Leverkusen geschorst bij een eventuele volgende ronde.
  • 34'
    Provod loopt de drukte in en raakt de bal kwijt. De Tsjech blijft liggen op het veld en uiteindelijk schieten de Turken de bal uit. Er kan gekeken worden naar de middenvelder.
  • 31'
    Gele kaart voor Özcan na een overtreding op het middenveld.
  • 28'
    Uit de corner kopt Akaydin ruim naast.
  • 27'
    Kadioglu geeft een goede voorzet op Güler. De speler van Real Madrid schiet tegen Krejči aan en het wordt een corner.
  • 24'
    Uit een vrije trap blijft de bal even hangen in de zestien van Turkije, maar uiteindelijk komt er geen goed schot en mag Günok een doeltrap nemen.
  • 21'
    Daar komt een tweede gele kaart voor Barák en dat is dus rood. De buitenspeler gaat vol op de voet van Özcan staan.
  • 17'
    Hranáč kopt uit een verlengde ingooi net over het doel van Turkije. Grote kans weer voor de Tsjechen.
  • 16'
    Harde voorzet van Souček gaat net voorbij aan Hložek. Grote kans gaat verloren.
  • 15'
    Jurásek probeert het van heel ver. Zijn schot belandt recht in de handen van Günok.
  • 13'
    Güler loopt een stukje met de bal en haalt uit, maar zijn poging mist het doel volledig.
  • 11'
    Barák houdt vast bij Kadioglu en krijgt daar een gele kaart voor.
  • 7'
    Yildiz schiet vanuit een moeilijke hoek tegen een Tsjech aan en verdient daarmee een corner.
  • 3'
    In de andere wedstrijd is Georgië op een 1-0 voorsprong gekomen. Bij deze stand mag Turkije niet verliezen.
  • 3'
    Schot van Provod gaat via een been van Turkije op doel. Günok redt de bal.
  • 1'
    De Tsjechen proberen het gelijk met een verre inworp. De bal komt in de zestienmeter, maar de scheids fluit het af. Er volgt een vrije trap voor Turkije.
  •
      Tsjechië heeft afgetrapt. De wedstrijd is begonnen!
  •
    De wedstrijd staat vandaag onder leiding van István Kovács uit Roemenië.
  •
    Nu is Tsjechië aan de beurt.
  •
    Eerst volgen de volksliederen. Turkije mag als eerst zingen.
  •
    De spelers komen het veld op in Hamburg. De wedstrijd gaat bijna starten.
  •
    Tsjechië begon dit EK met een nipte nederlaag tegen Portugal. De ploeg kwam onverwachts op voorsprong, maar in de laatste minuten ging het fout door een doelpunt van ex-Ajacied Francisco Conceição. De tweede wedstrijd in de poulefase werd gelijkgespeeld tegen Georgië. Weer kregen de Tsjechen een doelpunt tegen van een ex-Ajacied. Ditmaal was het Georges Mikautadze die een penalty tegen de touwen knalde.
  •
    Turkije won de eerste groepswedstrijd met 3-1 van Georgië. Tegen Portugal ging het helemaal mis. De Turken verloren met 0-3 van het team van onder andere Cristiano Ronaldo.
  •
    Op dit moment staat Turkije tweede met drie punten in deze poule. Tsjechië staat derde met één punt. De Tsjechen hebben dus een overwinning nodig om door te gaan naar de volgende ronde. De Turken zijn alleen niet door als Georgië wint van Portugal. De Portugezen zijn met zes punten uit twee wedstrijden al zeker van de eerste plek in de poule.
  •
    Voor het Nederlands elftal is dit een belangrijke wedstrijd, want bij een overwinning van Tsjechië of Georgië (tegen Portugal) gaat Oranje spelen tegen Roemenië in de achtste finale. Als dit niet gebeurt, speelt het team van Ronald Koeman tegen Engeland.
  •
  •
  •
    Goedenavond en welkom bij het live verslag van de wedstrijd tussen Tsjechië en Turkije.