Speler van Ajax wordt na duel in Almelo live op televisie weggezet als 'totaal krankzinnige'

22 oktober 2024, 14:30   Bijgewerkt: 22 oktober 2024, 15:56
Foto: © ESPN

Journalist Tijmen van Wissing van RTV Oost heeft in het programma De Oosttribune teruggeblikt op de bepalende invalbeurt van Ajacied Wout Weghorst tegen zijn oude werkgever Heracles Almelo. Van Wissing, die hard is voor het gedrag van de spits van Ajax, zag Ajax dankzij slimmigheden van de aanvaller uit Borne zegevieren in Almelo.

Als de naam van Weghorst ter sprake komt in het programma De Oosttribune van RTV Oost, begint Van Wissing direct kritisch over de aanvaller van Ajax: "Ik heb mij geërgerd aan zijn theater buiten het veld. Het is een totaal krankzinnige wat mij betreft", zegt Van Wissing, die hier vervolgens niet verder op in gaat, maar de goede acties van Weghorst in het veld bespreekt: "In het veld is zijn sluwe theater beslissend geweest. Hij viel goed in, zijn kopbal was goed, maar ik vond het geen strafschop", doelt Van Wissing op de controversiële beslissing van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Artikel gaat verder onder video

Van Wissing vervolgt: "Hij (Weghorst, red.) deed het heel slim, maar dit was toch gewoon theater? De VAR grijpt hier normaal gesproken nooit in. Ik vond het dan ook te gretig gefloten van Van de Graaf. Dit is wel beslissend in deze wedstrijd", vindt de journalist, die zich ook stoorde aan de rode kaart die de Almeloërs kregen: "Bij die rode kaart van Brian De Keersmaecker, daar rolde Weghorst weer vervelend door. Het is een overtreding, maar daar ga je geen tweede gele kaart voor geven. Hij krijgt geel door het rollebollen van Weghorst", besluit Van Wissing.

Duidelijk is wel dat Weghorst als invaller wat teweeg brengt in het shirt van Ajax. Zijn rol tegen Heracles Almelo was zeer bepalend, maar eerder was dat ook tegen FC Groningen al het geval. De van Burnley overgekomen aanvaller maakte destijds bij een 1-1 tussenstand een doelpunt, maar leverde ook nog eens een puntgave assist af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Erwin van de Looi stapt boos op Wout Weghorst af: dit is wat hij zei tegen de Ajax-spits

Erwin van de Looi stapte zondagmiddag na afloop van Heracles Almelo - Ajax (3-4) het veld op om verhaal te halen bij Wout Weghorst.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Weghorst doet wat hij moet doen: winnen. Al dat gezeur over theater, kom op zeg. Als het je punten oplevert, wie maalt er dan om

Ruud40
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Juist! Eens. En als Weghorst naar twente ipv Ajax was gegaan en hetzelfde had gedaan in de wedstrijd tegen Ajax of Feyenoord. Denk je dat RTV Oost dan ook in opstand komt tegen dit gedrag ?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het is iedere keer dat calimerogedrag van de tegenstander die niet tegen zijn verlies kan, door het zoeken naar excuses als ze verliezen.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ben benieuwd hoe jij reageert als het het kwartje de andere kant op valt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax is een grote club en kent dus geen calimerogedrag, misschien kennen ze dat wel in Rotterdam.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh heb jij jezelf horen janken toen Feyenoord in de CL won.. toen was je ineens een heel klein jongetje.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Helemaal mee eens met beide reacties. En FcUpdate doet er nog een schepje bovenop op reacties uit te lokken! Met de opmerking " controversiële beslissing van scheids de Graaf". Ze plaatsen zelf het art. waarin oud scheids vd Ende uitlegt waarom het wel een penalty was. Alles voor de aandacht zullen we maar zeggen FCUPDATE!

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Het maak mij verder niet uit, maar als dit een penalty is kun je er wel 20 per wedstrijd geven bij welke club dan ook. Verder heb je gelijk, der zondag en uiterlijk maandag er nog over discussiëren prima, maar dinsdag is het oud nieuws. Moet je het hebben over de Europese wedstrijden van de Nederlandse clubs

Ruud40
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Weghorst werd tenminste nog echt in zijn rug gelopen / geduwd. Heb ook eene Til ruim buiten het strafschopgebied neer zien storten die vrijwel niet geraakt werd, de bal niet echt had en zowel niet richting het doel ging. Dat was zeker wel een 100% rode kaart?

FCUtrecht2024
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

weghorst is gewoon een slimme speler. Al dat gezeur over zijn gedrag buiten het veld is onzin. zolang hij het verschil maakt, doet hij het goed

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Heerlijk die ergernis en steeds dat gedoe over Weghorst. Van elk klein pietleuterig dingetje wordt een enorme olifant gemaakt. En Weghorst zelf lacht gewoon iedereen uit, want Weghorst doet het vooralsnog prima bij Ajax en in de toekomst gaat hij Ajax nog wel wat doelpunten opleveren. Dus, graag nog wat meer berichten over allerlei mensen die geïrriteerd en verontwaardigd zijn over hem. Bij Ajax ligt er niemand wakker van.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Binnenkort lacht heel Nederland Weghorst uit. En niemand die er verder wakker van gaat liggen.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

van wissing heeft gelijk. Weghorst is een acteur in een voetbalshirt. maar zolang de scheidsrechters erin trappen, blijft hij ermee wegkomen. .

R MN
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Provinciale bekrompenheid.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Realistisch gezien: Weghorst voor de één een krankzinnige voor Ajax de man die als hij het veld op komt zijn plaats in de door hem gevonden ruimte in gedachten neemt en dan van daaruit scoort, notabene als "oudje".

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kijk, tja, omdat hij bij Ajax speelt is het enorm erg enzo. Als een Ajax speler zo'n lichte overtreding zou maken en er zou niet voor gefloten worden had ik de gemiddelde Ajax hater wel willen horen. Verder, tja, tis irritant, maar dat is voetbal nou eenmaal. Vind je t niet leuk? Dan moet je geen voetbalfan zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen