Arne Slot laakt Nederlandse media volledig: 'Hoe kan dat in hemelsnaam?'

18 oktober 2024, 11:23
Foto: © Imago

Arne Slot heeft geen goed woord over voor de Nederlandse media, na de kritiek die werd geleverd op het vroegere vertrek van Virgil van Dijk bij Oranje. De centrale verdediger pakte in het duel tegen Hongarije (1-1) een rode kaart, wilde de dagen erna bij de selectie van Ronald Koeman blijven, maar werd uiteindelijk toch naar huis gestuurd.

Op de persconferentie van vrijdag kreeg de trainer van Liverpool een vraag over de kritiek op Virgil. "Ik kom uit Nederland, dus dit verrast mij niet. Maar anders waarschijnlijk wel." Slot komt vervolgens met een pijnlijk statement over het Nederlandse journaille. "De Nederlandse media draaien volledig om kritiek. Oké, nee, nu overdrijf ik een beetje. Maar als in Nederland iemand een kans krijgt om kritiek op iemand te leveren, zal hij dat meteen doen. Typisch Nederlands."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Tuchtcommissie trekt schorsing in: Peter Bosz 'gewoon' op de bank bij AZ - PSV

Slot begrijpt het uiteindelijk genomen besluit om Van Dijk eerder te laten terug te keren bij zijn club. "Met dit overvolle speelschema is het normaal om een paar dagen vrij te krijgen. Ik zou verbaasd zijn als jullie (Engelse media, red.) hierop kritiek zouden leveren. Hoe kan je in hemelsnaam iemand bekritiseren die alles voor ons én het EK heeft gespeeld?"

Ook refereerde de tot op heden succesvolle nieuwe oefenmeester van Liverpool naar PSV'er Jerdy Schouten. De middenvelder besloot helemaal niet naar Oranje te komen, volgens zijn club was er sprake van 'algehele vermoeidheid'. Schouten zelf vertelde later dat het om een blessure zou gaan. "Misschien weten jullie het niet, maar sommige spelers kwamen helemaal niet bij Oranje, omdat ze vermoeid waren." Koploper Liverpool neemt het aankomende zondag, mét Van Dijk, thuis op tegen Chelsea. Dat duel begint om 17:30.

Ben jij het eens met Arne Slot wat zijn uitspraken over Nederlandse media betreft?

Laden...
131 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij maakt nog wel kennis met de Engelse pers. Kan hij zijn borst nat maken als het straks even tegenzit! Deze fase kent iedereen zelfs Pep bij City

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Kritiek (of zeg maar gezeur) van zichzelf tegen scheidsrechters daar hoor je hem dan weer niet over. Dat vind ie dan wel normaal zeker.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb hem niet gehoord toen Feyenoord 2 penalty’s moest krijgen in de klassieker en dat Bergwijn met rood er van af moest. Maar dat weet jij natuurlijk niet omdat jij ondergedoken zat haha.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat Bosz nu doet zegt maar....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen