Schokkende onthulling over Ajax: 'Mislintat heeft voor 100 miljoen euro aan schade aangericht'

22 oktober 2024, 15:52   Bijgewerkt: 22 oktober 2024, 15:57
Foto: © Imago

Chris Woerts heeft in de podcast SportClash een boekje opengedaan over de financiële cijfers van Ajax. De sportmarketeer stelt dat het beleid van de Duitse technisch directeur Sven Mislintat bij de Amsterdammers goed is geweest voor zo'n honderd miljoen euro aan schade.

In de podcast SportClash licht Woerts zijn stelling toe: "Het halen van de Champions League is cruciaal voor Ajax. Het verdient in de Eredivisie elf miljoen euro aan tv-gelden, maar de Champions League heeft een startbedrag van 38,6 miljoen euro", zegt Woerts, waarna hij uitkomt bij de grootste inkomstenbron die Ajax is misgelopen: "Nog erger: als Ajax een stabiel vorig seizoen had gehad, dan had het zich gekwalificeerd voor het WK voor clubs met een startgeld van, schrik niet, vijftig miljoen euro", onthult Woerts.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Jordan Henderson zorgt voor opschudding: 'Rot op, Farioli durft het hem niet te zeggen'

De sportieve teloorgang van Ajax in de afgelopen seizoenen heeft daardoor op financieel vlak grote gevolgen gehad: "Ik weet niet wat ze daar gedaan hebben, maar Mislintat heeft meer schade aangericht dan iedere andere technisch directeur. Het is ongelooflijk, bizar! Ik denk dat de schade van het beleid van Mislintat in de richting van de honderd miljoen euro gaat. Ajax heeft twee punten te weinig om zich te kwalificeren voor het WK voor clubs. Nu gaat RB Salzburg naar het WK voor clubs. Als Ajax stabiel had gepresteerd, had de club vijftig miljoen euro aan startgeld gehad. Dan waren de problemen als sneeuw voor de zon verdwenen."

LEES OOK: Rydell Poepon (oud-Ajax) doet opvallende onthulling: 'Hij is een dictatoriale trainer'

De uitspraken van Woerts laten zien hoe belangrijk het voor Ajax is om zich komend seizoen weer te kwalificeren voor de Champions League. Een tweede plek in de Eredivisie is daarvoor genoeg, al is het ook met een eventuele derde plek mogelijk. Dat betekent wel dat de Amsterdammers eerst nog voorrondes moeten afwerken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Erwin van de Looi stapt boos op Wout Weghorst af: dit is wat hij zei tegen de Ajax-spits

Erwin van de Looi stapte zondagmiddag na afloop van Heracles Almelo - Ajax (3-4) het veld op om verhaal te halen bij Wout Weghorst.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Oei das pech 50 miljoen weg. Dat hadden de arrogante neusjes natuurlijk maar al te graag aangenomen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nee joh Rudolf volgens Briesjuh hendriks , laurens 0,0000 en hijreageertalsbriesjuh gaat het prima daar top beleid ben je gare speler ??? kom maar 3 miljoen per jaar geen probleem. ! weet je wat we ,maken er 5 ok !!!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Inderdaad Jurgen. Straks nog in de winterstop een veteraan halen voor 5 miljoen per jaar. Moet kunnen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Absoluut ! 5 miljoen per jaar voor nog een matige middenvelder zonder snelheid en loopvermogen op zn retour met een redelijke lange pass ja das top goed beleid!! Volgens mij doet een stagaire de scouting daar.

Sloebersander
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het is toch wel fascinerend hoe een club als Ajax, met al die middelen en mogelijkheden, zo kan falen. Misschien moeten ze eens wat meer naar de kleinere clubs kijken en leren hoe je met minder meer kunt bereiken

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nee hoor alle fans hebben een plaat voor hun harses. Het is normaal dat je spelers als Brobbey een jaarsalaris geeft van 3 miljoen. Komt omdat ze de eer hoog te houden hebben in Europa. Clubs als Feyenoord en PSV zijn al voorbij Ajax in hun topsport mentaliteit en beleid. AZ en Utrecht schat ik nog steeds hoger in dit seizoen als Ajax. Mochten de prijzen uitblijven bij de Amsterdammers zal dat voorlopig ook nog blijven komende jaren.

kpd
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ach we kunnen het betalen Rudolph, daar hebben wij geen vrienden van de club voor nodig die ons uit de nesten moet halen zoals jouw kruideniersclubje

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als dit en als dat enz. wat heb ik aan deze wetenschap? Nu komt deze jongen met iets dat iedereen wel weet en hij brengt het als nieuws. Niet alleen onze clubs behoren tot een laag niveau, maar ook onze journalisten ed Het is een gepasseerd station

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Copa, van dat wk is langs mij heen gegaan, ik wist het dus niet. Maar dan is de schade nog grote want buiten het missen van wk en cl, komen daar ook nog de verliezen van de transfersommen boven op. Zo zie je naar dat door een paar keuzes een club top kan maken maar ook aan de rand van de afgrond

Sticks
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Als Woerts met iets aankomt weet je dat het óf uit zijn duim is gezogen, óf een halve waarheid is, óf een 100% leugen. En dit hele verhaal is dan weer, gesteld dat het waar is, een ontzettend grote pot mosterd na de maaltijd. Ik denk dat Ajax nul interesse heeft in wat Woerts te vertellen heeft. Bij Ajax zijn de zaken duidelijk, al lang. Ajax is bezig aan wederopbouw, met vallen en opstaan, maar wel langzaam maar zeker de goed kant op. Dat is van belang. Er worden stappen gezet. En Woerts is voor Ajax hetzelfde als een leeg jampotje. Deksel erop en in de glascontainer.

R MN
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Sticks... De deksels dienen gescheiden ingeleverd te worden, wat dan nog overblijft van Woerts is een hol vat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen