Arne Slot schrijft geschiedenis bij koploper Liverpool, maar slikt wel één tegenvaller

5 oktober 2024, 15:31   Bijgewerkt: 5 oktober 2024, 15:54
Foto: © Viaplay

Liverpool heeft zaterdagmiddag met 0-1 gewonnen bij Crystal Palace. Lang had Liverpool controle over de wedstrijd wat resulteerde in de eerste en laatste treffer van de wedstrijd van Diogo Jota, maar het werd nog even billenknijpen aan het einde van de tweede helft waar Crystal Palace de nodige kansen kreeg om een resultaat te halen. De ploeg van Arne Slot hield echter stand, wat betekent dat Liverpool de nummer één positie vasthoudt.

Slot schrijft geschiedenis: hij is de eerste trainer van Liverpool die (minstens) negen van zijn eerste tien officiële wedstrijden bij de club wint. De wedstrijd tegen Crystal Palace kende overigens wel een domper. Doelman Alisson Becker viel in de tweede helft geblesseerd uit en moest vervangen worden door Vitezslav Jaros.

Artikel gaat verder onder video

Liverpool was de trotse koploper van de Premier League voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Crystal Palace en de ploeg van Arne Slot begon met liefst drie Nederlanders in de basis. Naast Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch, mocht ook Cody Gakpo vanaf de aftrap beginnen. Crystal Palace leek even uit de startblokken te schieten toen Eddie Nketiah de bal na 30 seconden achter Alisson Becker schoot, maar hij deed dat in buitenspelpositie.

Hierna had Liverpool de volledige controle over de wedstrijd en dit leidde tot een vroege openingstreffer van Diogo Jota, die van dichtbij de bal kon binnentikken op aangeven van Gakpo. Jota kreeg even later na een knappe actie van Gravenberch nog een grote kans om te scoren, ditmaal raakte de Portugees de bal niet goed en ging zijn poging naast. Crystal Palace had weinig in de melk te brokkelen en werd nauwelijks gevaarlijk, maar op slag van rust was er toch ineens een aardige kans voor Ismaïla Sarr die stuitte op Alisson.

Het spelbeeld bleef in het begin van de tweede helft onveranderd. Liverpool domineerde en had weinig te dulden van The Eagles. Toch vergat Liverpool na grote kansen voor Mohammed Salah en Jota de marge te vergroten waardoor het lang spannend bleef. Hiervoor kregen The Reds bijna de rekening gepresenteerd toen Nketiah een grote kans kreeg na een fout van Gravenberch, maar hij schoot recht op Alisson af.

Palace begon hierna meer te geloven in een resultaat en dit zorgde ervoor dat Liverpool de controle enigszins kwijtraakte. Een kwartier voor tijd kreeg Arne Slot een flinke tegenvaller te verwerken toen Alisson na een uittrap naar zijn hamstring greep. De Braziliaanse goalie moest direct vervangen worden door Jaros. Palace zette een flink slotoffensief op en dit leverde vijf minuten voor tijd een enorme kans op voor Eberechi Eze. Hij ging één op één met de nieuwe doelman van Liverpool, maar Jaros kwam als winnaar uit de strijd. Ondanks een aantal hachelijke momenten wist Liverpool stand te houden en kon het naar huis met een overwinning op zak.

LEES OOK: Arne Slot lacht om vraag Engelse journalist: 'Had gehoopt dat je dát woord niet zou gebruiken'

Dit betekent dat Liverpool nog minstens twee weken de koploper van de Premier League is aangezien er een interlandperiode op het programma staat. Dit is voor Crystal Palace de mogelijkheid om de koppen allemaal dezelfde kant op te richten, want de ploeg staat met nog maar drie punten op een achttiende plek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Arne Slot greep hard in na 45 minuten spelen bij Liverpool

"Hij heeft mij een schop onder de kont gegeven", zegt een zelfbewuste speler van Liverpool.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Niet voor het eerst dat Arne geschiedenis schrijft. Arne ie op weg naar de titel. Gaat hij Klopp zijn 2e titel binnen harken, wijsneusjes ?

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Rudolf21. Als je een zeer sterk ingespeelde selectie hebt, dan is alles mogelijk.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nummer 18, ook het rechter rijtje. Een club die vecht voor lijfsbehoud tegen een club die strijd voor het kampioenschap. Goh welk team zou de betere papieren hebben. De echte tegenstanders moeten nog komen

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Tegen de kleintjes word je kampioen zegt men.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Rudolf Dus Feyenoord wordt het dit seizoen niet begrijp ik nu uit jou woorden

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De kans zit er dik in dat Feyenoord geen kampioen wordt. Ben je daar bang voor dan?

Feytastic
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Slot laat zien dat hij het kan, ook in de Premier League. Maar die blessure van Alisson is wel een tegenvaller. Hopelijk is het niks ernstigs, anders wordt het nog lastig voor ze.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nou dankjewel viaplay dat ik wederom het niet heb kunnen zien . Wel alles duurder maar geen betere en betrouwbaardere service . Een van de weinige momenten dat ik kan kijken naar mijn 2e club weer door de neus geboort

smartSam
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mooi om te zien dat een Nederlandse coach het zo goed doet in Engeland. Maar laten we eerijk zijn, zonder Alisson wordt het wel een stuk moeilijker voor Liverpool.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

er waren hier hatertjes en misgunners waar zijn die nu? waar zijn die 2 die elke dag hier lullen???

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De beste startende Liverpool trainer ooit. En nog hebben sommigen hun twijfels. Slot gaat gegarandeerd een wedstrijd verliezen of een mindere periode krijgen. Alleen het is nu toch wel duidelijk wat voor trainer Arne Slot is? Ik kan me nog 1 trainer van Ajax herinneren waar iedereen vol lof over was Frank de Boer. Was hij niet de nieuwe Louis van Gaal? 4 wedstrijden, 4 verlies. 0 doelpunten voor en 7 tegen. Slechtst presterende trainer ooit uit in de Premier League. En dat voor een echte Ajacied, toeval? Ik denk het niet.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Rudolf is zo scherp als een mes vandaag!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Vorig jaar was slot nog een excuustrut en moet je nu eens zien . Toen nog onder de naam krotje . Zodra slot de deur dicht deed in de kuip ,is het slot de toptrainer. En ik zei het etcetc

Grote Markt
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Crystal Palace dat is toch geen tegenstander van formaat ? Slechts met 1-0 gewonnen ? Met een erfenis van Klopp ? Klopp liet een door hem aangekochte spelersgroep en een door hem getrainde selectie dat topspelers als Gakpo, Nunez, Diaz, Trent Arnold, Allison, Salah, McAllister en de rest van de groep voor Slot achter, dus een makkie voor elke opvolger. Ik heb niks tegen Slot, sympathieke gast, maar nu hem al heilig verklaren ? Wij zullen het vervolg wel zien, de PL duurt nog heel lang. Klopp keurig in pak door de Bondspresident van Duitsland zojuist geridderd voor zijn verdiensten !!! En Slot later ook ? Voor o.a. het landskampioenschap, de FA-Cup en de CL ? Voor de goede orde, Slot's voetbalcarrière begon in Zwolle en omgeving en niet ergens anders.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Grote Markt je zou bijna denken dat je t erom doet.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Rudolf moet alles naar Ajax relateren, triest als je zo in elkaar zit. Een werkeloos kneusje op een flatje in Zuid, waar zijn favoriete insect de kakkerlak, vrij rondlopen !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen