RKC Waalwijk durft gok aan en geeft Ihattaren nieuwe kans in profvoetbal

19 september 2024, 14:43
Foto: © Imago/realtimes

Mohamed Ihattaren is weer voetballer. De aanvallende middenvelder gaat aan de slag bij RKC, zo maken de Waalwijkers bekend via de officiële kanalen. Het voormalig toptalent tekent een contract voor een seizoen met de optie voor nog een jaar bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Woensdag kwam naar buiten dat Ihattaren een nieuwe kans gaat krijgen als profvoetballer, ditmaal bij RKC Waalwijk. De aanvallende middenvelder belandde in een heel diep dal nadat hij op zeventienjarige leeftijd zijn vader verloor. Meerdere pogingen om terug te keren in het voetbal liepen uiteindelijk op niets uit. Toch zal het deze keer anders zijn, zo stelt de linkspoot. Bij RKC moet hij nu laten zien het voetballen niet verleerd te zijn. De Brabanders kunnen zijn kwaliteiten goed gebruiken, aangezien ze na vijf duels in de Eredivisie nog altijd puntloos zijn.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mohamed Ihattaren duikt samen met oud-Ajacied op bij wedstrijd in Keuken Kampioen Divisie

Afgelopen weekend verscheen er een interview van Ihattaren in De Telegraaf. Daarin vertelde hij dat zijn fitheid bij zijn meest recente pogingen weer aan de slag te gaan in het voetbal niet het probleem vormde, maar dat hij het mentaal niet kon opbrengen. Met behulp van een team specialisten, samengesteld door zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez, heeft hij de afgelopen maanden keihard gewerkt aan zijn psychische problemen. “Nu is het duizend procent anders”, verzekerde hij.

LEES OOK: Rutger Castricum verwondert zich over Ihattaren: ‘Wie heeft hem dit geadviseerd?’

Weinig geslaagde avonturen voor Ihattaren

Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV en debuteerde begin 2019 op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. De aanvallende middenvelder leek een grote toekomst toegedicht, maar toen aan het einde van dat jaar zijn vader overleed, stortte alles in elkaar. In de zomer van 2021 verkochten de Eindhovenaren hem aan Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria, zonder succes. Later volgden ook weinig succesvolle avonturen bij Ajax en Samsunspor, alvorens hij in de zomer van 2023 zonder club kwam te zitten. Eind 2023 kreeg hij de kans van Slavia Praag, maar ook daar wist het voormalig toptalent niet te slagen. Sinds maart van dit jaar zat hij zonder club en heeft hij gewerkt aan zijn gezondheid.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eredivisie staat aan de vooravond van een grote verandering

Chris Woerts heeft nieuws: er komt een grote wijziging aan in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik geef hem 4 maanden bij rkc dan is het vogeltje weer gevlogen

Gewoonffnormaal
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het zou zo mooi zijn als hij vooral zichzelf bewijst dat iedereen in de comments hier en overal keihard ongelijk hebben en weer doet wat 'ie als geen ander kan; voetballen en de pannen van 't dak spelen⚽

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit foute gozertje heeft al zoveel kansen gekregen, moedig van RKC om je met dit sujet in te laten! Slechter dan nu kan het nooit gaan is wellicht de heersende gedachte!

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Deze jongen kan gewoon het leven niet aan. De dood van zijn vader kan hij volgens mij niet verwerken, daarbij het continu in de belangstelling staan en veel geld hebben. Hij kan dat niet. Ik heb ook sterk het vermoeden dat hij psychische problemen heeft waardoor hij verkeerde keuzes maakt en raar gedrag vertoont. Hij heeft het niet makkelijk denk ik, helaas deels door eigen toedoen. Ik ben benieuwd wat hij er van gaat bakken bij RKC.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen