Been ziet Priske bezwijken: ‘Als Feyenoord stijf bovenaan had gestaan…’

19 september 2024, 14:55   Bijgewerkt: 19 september 2024, 16:32
Foto: © Imago

Feyenoord stopt met de ‘scrum’ na afloop van wedstrijden, zo maakte trainer Brian Priske woensdagavond bekend via Instagram. Volgens Mario Been voelt de trainer de druk van het Legioen, wat komt door de tegenvallende resultaten.

In de Eredivisie is Feyenoord na vier duels al drie keer op een gelijkspel blijven steken, waaronder tegen promovendi FC Groningen en Willem II. Afgelopen zaterdag kreeg Priske een hoop kritiek over zich heen voor de zogenaamde ‘scrum’ na afloop van het gelijkspel in de Euroborg (2-2). Inmiddels heeft de trainer van de Rotterdammers op Instagram aangekondigd te stoppen met deze nabespreking op het veld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Jeremie Frimpong doet vlak voor clash uiterst opmerkelijke uitspraak over Feyenoord

Volgens Been komt de kritiek op de ‘scrum’ vooral door het feit dat Feyenoord al drie keer puntverlies leed. “Als een team geen punten haalt worden op alle slakken zout gelegd. En dan wordt dit ineens een item”, stelt de oud-trainer van de Rotterdammers bij ESPN. “Als Feyenoord stijf bovenaan had gestaan, had je hier niemand over gehoord.” Zelf heeft Been hetzelfde meegemaakt. Onder zijn leiding verloor Feyenoord met liefst 10-0 op bezoek bij PSV. “Het Legioen is zo machtig in dit soort dingen. Het is heel snel duidelijk als de supporters een sterke mening hebben.”

LEES OOK: Pastoor spreekt zich uit over Priske en Feyenoord: 'Dat past niet overdreven bij ons land'

Feyenoord wacht zware taak

Voor Priske is het nu zaak zo snel mogelijk weer wedstrijden te winnen. Of dat donderdagavond in eigen huis tegen Bayer Leverkusen al gaat lukken, betwijfelt Been. “Leverkusen is in mijn optiek veel sterker dan Feyenoord.” Volgens de analist moeten zowel Feyenoord als het publiek geweldig zijn om ook maar enigszins kans te maken. “Maar je moet niet vergeten dat je tegen de kampioen van Duitsland speelt en je moet je ook niet sterker wanen dan je bent.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jan Boskamp pleit voor wijziging bij Feyenoord

"Je gaat hem niet op de bank zetten, hij is je kapitaal", luidt het advies van Jan Boskamp aan Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nog steeds een vervelende positie waar hij in verkeert. Hoe dan ook, ze hebben mijn steun hard nodig vanavond. Hoewel verliezen van de kampioen van Duitsland ook geen schande is.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dus volgens kib* moet je er niet negatief in gaan.. en als het niet lukt dan pech.. Dat komt toch op het zelfde neer dat Feyenoord steun hard nodig heeft en verliezen geen schande is.. Wat een figuur.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@kib* Ik ben ook niet negatief, maar realistisch. Maar goed, vanavond ga ik ze had steunen en ze doen er alles aan om een resultaat te boeken.

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@21Rudolf21 Juist! Ze zullen hard hun best doen, met een geweldige steun van mij en de rest! Het wordt heel moeilijk, maar niet onmogelijk! 🔴⚪⚫

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Niets met nederig/negatief te maken, gewoon realistisch. Als je de eindstand van de afgelopen competitie neemt verliest de nummer 1 van Nederland echt wel van de nummer 1 van Duitsland, de nummer 2 van nummer 2 enz. Een verrassing kan uiteraard altijd!

RWBY
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@kib* Bedankt!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Die suffe scrum weg ermee waarschijnlijk als de resultaten goed waren had niemand er problemen mee gehad. maar ok . Voor de rest vind ik dat er niet gelijkwaardig kwaliteit is terug gekomen op het veld. Dus dat we op 80% spelen waardoor we net niet die 3 punten pakken is mede ook dennis zn schuld. Een coach is net zo goed als hij zn spelers kan laten spelen. Wel ben ik van mening dat Feyenoord tegen dit soort tegenstanders 120% kan spelen omdat je mee kan gaan in het snelle spel en de druk die zulke wedstrijden meebrengen. Neem je die ervaring mee terug in de Eredivisie ga je gewoon omhoog met je nivo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen