Jeroen Stekelenburg opent vuur op Oranje-speler met dodelijke vraag aan Ronald Koeman

7 september 2024, 23:29
Foto: © Imago

Ronald Koeman erkent dat Matthijs de Ligt er niet goed uitzag bij de twee doelpunten die het Nederlands elftal zaterdagavond incasseerde tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 zege). Op enkele kritische vragen van verslaggever Jeroen Stekelenburg wilde de bondscoach van Oranje echter niet reageren.

Koeman vindt dat Oranje in balbezit ‘heel erg goed speelde’ tegen Bosnië. “Het oogde fris en snel”, zegt de oefenmeester bij de NOS. Over de twee treffers die Oranje incasseerde is Koeman echter ontevreden. De 1-1 kwam na een klein halfuur van de voet van Ermedin Demirovic, na voorbereidend werk van Denis Huseinbasic. Laatstgenoemde genoot ontzettend veel vrijheid op het middenveld, waarna de Bosnische middenvelder Demirovic vrijspeelde tussen Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk in. Demirovic rondde oog in oog met doelman Bart Verbruggen af.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Woedende reacties op volstrekt mislukte Oranje-voorbeschouwing van NOS: ‘Volkomen gestoord’

Koeman wijst Xavi Simons als hoofdschuldige aan voor het doelpunt. “De eerste goal is totaal onnodig. Xavi staat eigenlijk bij hun linkermiddenvelder (Huseinbasic, red.) en loopt weg. Dat onderdeel kunnen wij verbeteren. In eerste instantie moet Xavi dat oplossen. In tweede instantie staan we centraal ook niet goed, maar als Xavi bij de man staat, wordt hij (Demirovic, red.) ook niet aangespeeld. Maar het centrum staat ook niet goed als de tweede pass komt.”

Stekelenburg vraagt daarna kritisch door over De Ligt: “Ik wil het even kort hebben over die andere tegengoal, want dat is een persoonlijke fout van Matthijs de Ligt. Dit is niet voor het eerst dat dit hem gebeurt. Is dat iets wat je zorgen baart?”, werpt de verslaggever kritisch op. Koeman ontwijkt die vraag echter opzichtig: “Ik denk dat Matthijs zelf ook beseft dat hij hier verkeerd staat. Ik begreep van Matthijs en Bart Verbruggen dat Matthijs dacht dat de bal voor de keeper zou zijn. Maar dit mag niet.”

Stekelenburg neemt daar echter geen genoegen mee. “Dit lijkt me ook vervelend voor een coach, want hoe betrouwbaar is iemand dan als het toch vaker gebeurt?”, vraagt hij door over De Ligt. Koeman geeft echter opnieuw geen concreet antwoord: “Fouten zijn natuurlijk onderdeel in het voetbal. Ik vind het onterecht om daar een grote hype van te maken.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ronald mag me altijd bellen voor advies. Zonder de Ligt was het makkelijk 5-0 geworden. Heb t al vaker gezegd dat de Ligt een lichtgewicht is een nobody en een gewaarschuwd mens telt voor 2. Had Rudolf21 toch weer gelijk. Fijne avond. R21.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Oh ja natuurlijk de "grote" Rudolf21, zal gelijk je leeftijd zijn. De "grote" Rudolf21 profvoetballer van FC Fantasie waarvan Koeman natuurlijk het telefoonnummer heeft. 100% dat hij jou de "grote" Rudolf 21 gaat bellen! Stom zeg dat Koeman de "grote" Rudolf 21 nog niet heeft gebeld. Misschien moet de "grote" Rudolf21 ff de KNVB bellen en zijn telefoonnr. doorgeven zodat de grote Rudolf21 gebeld kan worden door Koeman voor advies. Maar ik vrees dat de KNVB en Koeman denken dat de "grote" Rudolf21 aan hoogmoed waanzin leidt en de GGZ belt om de "grote" Rudolf21 hulp te bieden voordat hij gaat solliciteren als bondscoach. Nog een fijne avond "grote" Rudolf21

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Beheerder van de Mathijs de ligt fanclub ?

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hoi Matthijs! Wat deed jij hier zo laat? Ga eens pitten man, misschien verschijn je volgende wedstrijd dan wél uitgeslapen aan de aftrap!

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf koop eens een geweer, als je een grotere “nitwit” tegen komt kun je hem neerschieten! Jammer dat jij nog niet eens hoeft te laden!

Stipo67
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Los van het feit dat ik absoluut geen bal kan trappen zonder op mijn bek te gaan word ik dus doodmoe van die toetsenbord helden die alles beter weten. Mijn wereld is die van vechtsporten. Denk je het beter te kunnen? Laat maar zien in de ring of kooi, anders je mondje dichthouden. Zelfde geldt hier dus ook. Als je zoveel verstand hebt van voetbal A waarom schrijf je dan niet onder je eigen naam en B waarom heeft geen hond in deze sport ooit gehoord over welke prestatie op dit gebied je ooit hebt geleverd? Binnen " mijn" wereld reageer ik alleen op reacties van vechters en trainers en van mensen die bewezen hebben hun mannetje of vrouwtje te kunnen staan in de sport. De rest? Who gives a flying fuck wat Jan Lul uit Schuttekuttenveen ergens iets van vind? Ergo kan me voor 100% vinden in het commentaar van F1JPSPecial

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@stipo67 Bedankt voor je bijdrage. Tarzan.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Juiste reactie van de bondscoach om je spelers niet helemaal af te vallen, echter wel kritische noot te plaatsen om het de volgende keer beter te doen.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De Light inderdaad niet goed , maar van dijk ???

Blackie
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

beide reageerde ze niet goed , de licht en van bruggen niet die had zich moeten laten horen . ( en dat noemt men coachen van de doelman aan zijn achterste linie.)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen