Valentijn Driessen ergert zich groen en geel: 'Die spelers hebben allemaal een schijthekel aan hem'

2 juli 2024, 07:55
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen denkt dat de spelers van Portugal het inmiddels wel gehad hebben met Cristiano Ronaldo. De topscorer aller tijden van de Portugese nationale ploeg kwam tijdens het huidige Europees Kampioenschap in Duitsland nog niet tot scoren en miste maandagavond in de achtste finalewedstrijd tegen Slovenië zelfs een strafschop. Ronaldo blijft alle ballen opeisen, terwijl de formatie van bondscoach Roberto Martínez volgens Driessen genoeg andere ‘specialisten’ herbergt.

De ontmoeting met Slovenië dreigde voor Portugal en vooral Ronaldo eentje te worden om heel snel te vergeten. Het elftal van Martínez was ondanks de 2-0 nederlaag tegen Georgië zonder al teveel moeite door de groepsfase heen gedenderd, maar maakte tegen Slovenië een povere indruk. Na ruim negentig minuten voetballen stond de brilscore nog altijd op het scorebord en ook in de verlenging werd er niet gescoord. Dat laatste moest vooral Ronaldo zich kwalijk nemen. De topschutter kreeg vanaf elf meter de uitgelezen kans de score te openen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de uitblinkende Jan Oblak.

Artikel gaat verder onder video

Het wilde maar niet lukken voor Ronaldo, die eerder in de wedstrijd al meerdere vrije trappen richting het Sloveense doel afvuurde. Driessen vindt het tijd worden dat een andere Portugees achter de bal gaat staan. Wat ongelooflijk is… Die spelers hebben natuurlijk een schijthekel aan die Ronaldo. Hij mag alle vrije trappen nemen én de penalty’s, terwijl ze een aantal specialisten hebben, zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Bruno Fernandes is een specialist, Bernardo Silva is ook een specialist. Maar zij moeten allemaal achteraan in de rij aansluiten en die rij wordt gevormd door maar één man: Ronaldo.

De voormalig aanvaller van onder meer Manchester United en Real Madrid kon zijn teleurstelling en verdriet na zijn gemiste strafschop niet verbergen. De knop moest echter snel om bij Ronaldo, die zich herpakte in de strafschoppenreeks en er tóch in slaagde om Oblak vanaf elf meter te verschalken. Fernandes en Silva trapten hun strafschop eveneens tegen het net, terwijl de drie Sloveense pogingen werden gekeerd door de Portugese doelman. De Europees kampioen van 2016 verzekerde zich zodoende alsnog van een ticket voor de kwartfinales van het EK, waarin de kraker tegen Frankrijk op het programma staat. De toplanden treffen elkaar vrijdagavond in het Volksparkstadion in Hamburg.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaren zorgen voor grote verbazing met actie na nederlaag: 'Ik heb het nog nooit gezien'

Een opvallend moment na de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wederom een negatief verhaal, zou hij ook doorhebben dat heel veel mensen een schijt hekel aan de persoon Driessen hebben ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Driessen vindt wat van Ronaldo, ik denk dat Ronaldo als het er op aankomt Driessen niet eens ziet of hoort. Arrogantie van een persoon uit de internationaal onbetekenende sportjournaille. En de terminologie die Driessen gebruikt: "'Die spelers hebben allemaal een schijthekel aan hem'", -schijthekel- en hoe komt hij hier aan: aanname aanname aanname net als recent zijn 'wat hij vindt' van de Scandinavische Priske enclave bij Feyenoord. Stijlloos figuur die Driessen, meer niet. Hoe dan ook Portugal is door en Driessen blijft maar in onze media rondhangen in zijn 'groepje'.

TamTam
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als ik deze figuur zie bij Vandaag Inside sla ik een uitzending over. Kijk al jaren EK \ WK voetbal via de belgische zender om de leugens en de negativiteit te vermijden.

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Maar nu is er bij de Belgen op de tv de laatste dagen ook wel veel kritiek hoor op de spelers, tactiek en de trainer, of je moet de commerciële zenders van België bedoelen ?

TamTam
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Via VRT kijk ik.

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

@TamTam, Ik switch vaak ook naar buitenlandse zenders als zij die wedstijden uitzenden, helaas tot ergernis van mijn medekijkers, maar tot op heden geen ongelukken voorgekomen.

Goku
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Mmm, een kern van waarheid, al zou het met andere woorden hebben gekund. Ronaldo is op zijn weg terug, zag je gisteren in alles. Verdedigen doe je met 10 man, ze sprong is niet krachtig meer en hoog. Maar geldt ook voor Pepe, werd gisteren ook een paar keer voorbij gelopen. Red het nog op zijn slimheid

D.J.N. Ciggaar
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Weergaloos, al dit geleuter ! Onmisbaar gewoon, en dat is het nu juist snappez vous! We, wij, jij en ik gaan gewoon door, we vinden er * wat van* toch ! Ik ruik en proef de leuterende spinsels, herseloos of niet toeren maar ! Ik wil er niet van afblijven, vloek me maarvuit ! Allemaal brave , lieve zusters en broeders !DC.

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ach ja Valentijn,de zelfbenoemde "top" journalist die het niet nodig vond in 2019 naar Madrid te gaan en vervolgens vertelde dat Lucas Moura in de halve finale tegen de spurs niet eens gedekt hoefte te worden ( scoorde 3 keer),Valentijn die belastende informatie heeft over zijn baas, want iedere andere krant had hem al lang een schop gegeven.

Storm
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Volkomen belachelijk om deze grote sportman af te zeiken. Die jongen heeft zijn hele leven aan sport gewijdt en prachtige prestaties geleverd. We hebben het over één van de grootste voetballers ooit die nu gezien zijn leeftijd op zijn retour is. Mag het? Kunnen we dan gewoon respect hebben voor iemand?

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als iedereen nou eens reageert op wat Driessen zegt ipv het persoonlijk te maken kan je er simpelweg niet omheen dat Ronaldo de boel stagneert ipv vooruit helpt.Fantastische voetballer, maar duidelijk op zijn retour.Wordt alleen maar door zijn status opgesteld, maar daar is zo'n toernooi niet voor.Net zoals Koeman de ballen niet heeft om de immer falende Depay op de bank te zetten zal ook Martinez dat niet doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen