Bert van Marwijk tot 2010 bondscoach Nederlands elftal

3 maart 2008, 16:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kogel is door de kerk: Bert van Marwijk wordt na het EK de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 55-jarige trainer heeft een contract tot de zomer van 2010 getekend, zo meldt de KNVB. "Dit is toch het hoogste dat je als trainer kunt bereiken", zegt Van Marwijk, die momenteel nog coach van Feyenoord is.

De komst van Van Marwijk hing al wekenlang in de lucht en kwam in een stroomversnelling toen bleek dat de coach door een clausule in zijn contract de mogelijkheid had om tussentijds te vertrekken bij Feyenoord. "Zoals eerder gezegd, stond Bert vanaf het begin op ons lijstje. Hij heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend", verklaart KNVB's directeur betaald voetbal Henk Kesler zijn keuze voor de oud-coach van Fortuna Sittard en Borussia Dortmund.

"De afgelopen weken hebben we uitgebreid de tijd genomen om met elkaar van gedachten te wisselen over de invulling van de samenwerking. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze gesprekken en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een tweejarig contract. Nu is het zaak op korte termijn de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de samenstelling van de rest van de technische staf", vervolgt hij.

Voor Van Marwijk, die in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup won, betekent deze nieuwe baan de kroon op zijn loopbaan. "Dit is toch het hoogste dat je als trainer kunt bereiken. Het is een mooi vooruitzicht en een grote uitdaging te kunnen werken met de beste spelers van Nederland. Het komt bovendien op een juist moment gezien mijn leeftijd. En als zo'n kans zich voordoet, dan moet je 'm ook grijpen. Gelukkig gunnen zowel de spelers als de directie van Feyenoord me deze baan."

Van Marwijk wordt op 31 maart officieel gepresenteerd in Zeist. Dan zal tevens de rest van de technische staf bekend gemaakt worden. Oud-internationals Phillip Cocu en Frank de Boer zijn kandidaten om assistent-bondscoach te worden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen