Huntelaar: "Ajax verdiende geen overwinning"

Ger
12 november 2007, 08:00   Bijgewerkt: 24 december 2007, 15:06

De puntendeling in de vermakelijke Klassieker stemde zondag vooral aan Ajax-zijde tot tevredenheid. De Amsterdammers waren voor rust duidelijk de mindere ploeg en mochten van geluk spreken dat Feyenoord slechts een keer scoorde. Na een enerverende tweede helft sloten de aartsrivalen in evenwicht af: 2-2.

Niettemin kwam Ajax de openingstreffer van Giovanni van Bronckhorst na rust te boven. Invallers Dennis Rommedahl en Siem de Jong brachten de bezoekers aan de leiding. "Onze wissels pakten verrassend goed uit", glimlacht Huntelaar. "Na de tegenvallende eerste helft moest er ook wel wat gebeuren. Dat we de wedstrijd zo rap konden kantelen, had ik echter niet verwacht."

"Met het gelijkspel kan ik leven, al hebben we kansen gehad om de wedstrijd in het slot te gooien", stelt Emanuelson. "De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Ik ben niet verrast door de kracht van Feyenoord. Met de nieuwe spelers maakten ze dit seizoen al een prima indruk. We hebben echter goed tegenstand geboden. Het is jammer dat we in de slotfase door de blessure van George Ogararu met tien man kwamen te staan. Dan is het lastig om nog iets te forceren."

Emanuelson is te spreken over de jongelingen die deze voetbaljaargang een kans krijgen in de hoofdmacht van Ajax. "Gregory (van der Wiel, red.) doet het goed als vervanger van Stam en Siem pakt nu zijn goaltje mee. Adrie Koster durft die jongens vertrouwen en tijd te geven, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. Iedereen in de spelersgroep is tevreden over de aanpak van Koster."

Door: Ger Hensen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen