Van der Vaart loodst Oranje langs Zuid-Korea

2 juni 2007, 14:50   Bijgewerkt: 2 juni 2007, 17:38

Zonder echt groots te spelen heeft het Nederlands elftal zaterdagavond vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen van Zuid-Korea. Beide teams speelden in Seoul met de wil om het oefenduel een aantrekkelijk aanzicht te geven. Dat lukte en bovendien gaf de sfeer in het stadion het treffen extra glans. Rafael van der Vaart was met twee doelpunten de grote man aan de kant van Oranje.

Ondanks het vriendschappelijke karakter van het duel was het World Cup Stadium zaterdagavond met 64.000 meest enthousiaste toeschouwers uitverkocht. Van enige vijandigheid richting het Nederlands elftal was geen sprake.

Van Basten had ervoor gekozen om te starten met Andwelé Slory als linksbuiten. De snelle aanvaller van Excelsior begon de wedstrijd goed; al in de eerste minuut kreeg hij een schietkans. De toekomstige Feyenoorder schoot net naast. Daarna was zijn spel bij vlagen wat ongelukkig, maar hij was in de tijd dat hij speelde wel betrokken bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van Oranje.

Het debuut van Slory eindigde in mineur. In de 53e minuut stichtte hij met een snelle ren en een mooie passeerbeweging opnieuw gevaar. Zijn opponent reageerde met een overtreding waar niet voor werd gefloten, waarna de vleugelspits zich geblesseerd moest laten vervangen door Dirk Kuijt.

Na de pauze werd Zuid-Korea, tot groot geluk van de fans, steeds sterker. Dat had ook te maken met het wisselbeleid van Van Basten. De bondscoach kondigde al voor de wedstrijd aan al zijn mogelijke wissels te gebruiken en hield zich aan zijn woord. Ook Orlando Engelaar kreeg speelminuten en was daarmee naast Slory de tweede debutant van de avond.

Toch was het Oranje dat opnieuw scoorde. Melchiot - die na lange tijd weer een wedstrijd voor Nederland speelde - gaf een voorzet die door de ingevallen Dirk Kuijt net werd gemist. Rafael van der Vaart had daarna alle vrijheid om de bal binnen te lopen en de eindstand op 2-0 te bepalen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen