AZ laat zich foppen door Fenerbahçe: 3-3

Koen Freriks
14 februari 2007, 20:55   Bijgewerkt: 14 februari 2007, 21:12

Treffers van Demy de Zeeuw, Nourdin Boukhari en Julian Jenner waren voor AZ niet genoeg om te winnen van Fenerbahçe. De Alkmaarders kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar de fanatieke Turken gaven zich niet gewonnen en wisten een onterecht gelijkspel af te dwingen in Istanbul.

Het flink gehavende AZ zonder Barry Opdam, Shota Arveladze, David Mendes da Silva en Joey Didulica startte met een 4-4-2 opstelling met Molhoek als verdedigende middenvelder en Martens achter de spitsen Dembéle en Koevermans. Underdog AZ was de betere partij in een knotsgekduel, maar kon achterin de sluwe spitsen niet van scoren afhouden.

De eerste minuten van de Turkse heksenketel overleefde AZ eenvoudig. Een kopbal en een vrije doortocht van Tuncay waren de enige speldenprikjes van de thuisspelende ploeg, die dan nog niet op scherp staat. AZ controleert de wedstrijd en durft de aanval te zoeken tegen het voorzichtige Fener. Die lef wordt beloond met kansen voor de op het randje van buitenspel loerende Koevermans. Een hakballetje van Martens bij de eerste paal en een schot van Boukhari op het doel van de Turken snoerden de monden van de zeer luidruchtige fans.

De Alkmaarders komen terecht op voorsprong. Koevermans ontvangt de bal - op het randje van buitenspel - en ziet dat Martens aan de linkerkant vrij staat, de Belg gaat niet voor eigen succes en geeft de bal aan de inkomende Demy de Zeeuw die simpel de openingstreffer binnentikt.

Uit het niets komt Fenerbahce al snel weer op gelijke hoogte. Het is Tümer die bal vanuit de lucht direct op de voet neemt en Boy Waterman kansloos laat. Na deze treffer worden de Turken brutaler en winnen meer duels. AZ wordt wat meer naar achteren geduwd en blijft met kunst- en vliegwerk overeind. De ploeg van trainer Louis van Gaal komt vlak voor rust goed weg, nadat de verdediging van AZ is uitgespeeld en Daveid voor open doel op de paal schiet. Vlak voor de thee wordt AZ nog gevaarlijk bij een prachtige combinatie tussen Boukhari en Martens, die uiteindelijk niks opleverde en in het zijnet belandde.

Na rust verandert het spelbeeld nauwelijks. Er is wel minder actie voor beide doelen en de twee ploegen nemen in de beginfase van het tweede bedrijf geen risico. Dit keer weet AZ uit het niets te scoren. Boukhari krijgt vlak voor de zestien genoeg ruimte om uit te halen en zet de Alkmaarders weer op voorsprong. De daaropvolgende aftrap wordt door AZ onderschept en daaruit ontstaat een gevaarlijke aanval, die eindigt met een hard schot van Jenner, die in de eerste helft al inviel voor de geblesseerde Molhoek, en daardoor het uitvak laat ontploffen bij de 1-3. De equipe van Zico geeft zich nog niet verloren en in naam van Tuncay komen de geel-witten terug in de wedstrijd. Hij controleerde een lange bal en passeerde Waterman. Een kwartier voor tijd komen de Turken alweer op gelijke hoogte. Een prachtig schot van Tümer belandt in de linkerbovenhoek van het AZ-doel.

In de slotfase is AZ gevaarlijker en heeft Moussa Dembéle na een slimme pass van Nourdin Boukhari vrije doortocht naar het Turkse doel, maar verliest de controle over de bal. In de negentigste minuut moet Moussa Dembéle het veld gedwongen verlaten met een wond aan zijn gezicht, na een elleboog van Appiah. Het bleef bij 3-3. AZ speelt op donderdag 22 februari de returnwedstrijd in het eigen DSB-stadion.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen