NEC verslaat Fortuna, met dank aan afwezigheid VAR

19 oktober 2022, 23:00

NEC heeft zich ten koste van Fortuna Sittard geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis met 3-2 van de Limburgers, die zich achteraf bestolen zullen voelen nadat Bas Nijhuis een rode kaart voor Calvin Verdonk (NEC) op dubieuze wijze annuleerde. 

Fortuna Sittard nam na tien minuten een voorsprong door toedoen van Feyenoord-huurling Cole Basset. De Amerikaan kon binnenschieten op de doellijn nadat Branderhorst een inzet van een eigen verdediger via de paal terug het veld inwerkte. NEC leek binnen een minuut wat terug te doen, maar de gelijkmaker van Magnus Matsson werd terecht geannuleerd omdat Anders Duelund even eerder buitenspel stond. Na een half uur was het toch gelijk, toen Ximo Navarro een voorzet van Duelund ongelukkig in de verre hoek achter zijn eigen doelman Yanick van Osch werkte.

Na rust schoot NEC uit de startblokken. De jarige Souffian El Karouani zette de Nijmegenaren na een paar minuten namelijk voor het eerst op voorsprong. Nu was het echter Fortuna dat terugkwam. Rodrigo Guth wist Branderhorst in twee instanties te verschalken. NEC leek even later met tien man verder te moeten, toen Calvin Verdonk de doorgebroken Remy Vita neerlegde. Die bleek echter even eerder buitenspel te hebben gestaan, waardoor de Nijmegenaren met z'n elven op het veld konden blijven. Omdat in het Bekertoernooi geen VAR wordt ingezet, kon de kwestie niet met videobeelden worden uitgezocht. Een kwartier voor tijd wist Pedro Marques NEC op 3-2 te zetten, toen de bal na een fraaie aanval via onder meer de hak van Ousmane Tannane voor zijn voeten belandde. 

Burak Yilmaz kreeg daarna nog een uitgelezen kans om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn kopbal vloog over het doel van Branderhorst. En dus gaat NEC door naar de tweede ronde van de KNVB Beker. Voor Fortuna Sittard zijn de druiven zuur. Mats Seuntjens wist direct na de wedstrijd al te vertellen dat hij op camerabeelden had gezien dat het geen buitenspel was, en dat de rode kaart voor Verdonk dus 'gewoon' had kunnen blijven staan. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen