Statistiek bevestigt gigantische waarde Messi bij PSG

12 oktober 2022, 14:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi begint steeds beter in vorm te komen bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse aanvaller beleefde afgelopen seizoen een moeizaam eerste jaar, maar drukt de laatste weken steeds meer zijn stempel op het spel van de Franse grootmacht. Messi kan zelfs als onmisbaar worden beschouwd.

Opta concludeerde op basis van statistieken namelijk dat PSG zonder de linksbenige aanvaller aanzienlijk minder presteert. De Parijzenaren wonnen slechts de helft van de wedstrijden in 2022 waarin Messi niet meedeed: negen van de achttien wedstrijden. Ook tegen Benfica verslikte het Messi-loze Paris Saint-Germain zich. Het duel eindigde in 1-1.

PSG won al drie wedstrijden op rij niet waarin Messi niet in actie kwam. Ook de aanvallende cijfers van de topclub zijn zorgwekkend als Messi ontbreekt: in die duels werd namelijk maar één keer gescoord. Dat was tegen Benfica, maar eenvoudig ging dat ook niet. PSG had een strafschop nodig om tot scoren te komen tegen de Portugese topclub.

Messi, die aan de kant staat met een kuitblessure, is als vanouds aan het nieuwe seizoen begonnen. In dertien wedstrijden was de Argentijn goed voor acht goals en acht assists.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen