Dramatische ontknoping Dortmund-Bayern, Spurs blijven winnen

8 oktober 2022, 20:33   Bijgewerkt: 8 oktober 2022, 20:44

Bayern München heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij Borussia Dortmund. De Rekordmeister ging met een 1-2 voorsprong de blessuretijd in, maar zag in de vierde bijgetelde minuut de thuisploeg alsnog langszij komen door een doelpunt van Antony Modeste. Matthijs de Ligt stond toen al niet meer op het veld, hij moest zich geblesseerd laten vervangen.

Het duel tussen Dortmund (vijfde) en Bayern (derde) is in Duitsland altijd beladen. Beide clubs vechten al jaren om de bovenste posities in de Bundesliga, en speelden zelfs al eens een Champions League-finale tegen elkaar. In het eerste bedrijf van de editie van vandaag opende Leon Goretzka de score, door met een harde schuiver van een meter of twintig doelman Alexander Meyer te verschalken. In de tweede helft verdubbelde Leroy Sané de voorsprong voor de bezoekers. Ook hij schoot van buiten het strafschopgebied binnnen. Meyer zat er deze keer nog wel aan, en mocht zich de 0-2 daarom misschien wel aanrekenen.

De Ligt valt uit, Dortmund komt terug

Niet veel later ging Matthijs de Ligt geblesseerd naar de kant, Noussair Mazraoui was zijn vervanger. Ook Donyell Malen haalde het einde van de wedstrijd niet, hij werd twintig minuten voor tijd afgelost door Anthony Modeste. Die leverde kort na zijn entree de assist op Youssoufa Moukoku, die de spanning in het duel terugbracht met de 1-2. Modeste kreeg tien minuten voor tijd een grote kans op de gelijkmaker, maar nam de bal verkeerd mee waardoor Manuel Neuer redding kon brengen. Kingsley Coman kreeg in de laatste minuten van het duel nog zijn tweede gele kaart, en haalde het laatste fluitsignaal dus net niet. Met tien man kon Bayern de voorsprong niet vasthouden, want in de vierde en laatste minuut van de blessuretijd kopte Modeste Dortmund alsnog naar een verdiend punt.

Spurs wint bij Brighton

Tottenham Hotspur blijft bovenin meedraaien in de Premier League. De Londenaren wonnen het lastige uitduel bij Brighton & Hove Albion en blijven derde in de voorlopige stand. Harry Kane was in Brighton andermaal goud waard door al in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl