PSG maakt van Groenen duurste Nederlandse speelster ooit

15 september 2022, 10:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jackie Groenen heeft haar toptransfer naar Paris Saint-Germain te pakken. De Franse club betaalt Manchester United volgens De Telegraaf een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 150.000 euro voor de 27-jarige middenvelder. Groenen is daarmee de duurste Nederlandse speelster ooit.

De transfer van Groenen naar Paris Saint-Germain hing al even in de lucht. Omdat zij bij Manchester United over een contract beschikte dat nog één jaar doorliep, moest de club uit de Franse hoofdstad met een transfersom over de brug komen. Sherida Spitse werd in 2013 de eerste Nederlandse speelster voor wie werd betaald. Zij maakte destijds voor 25.000 euro de overstap van FC Twente naar SK Lillestrøm.

Bij Paris Saint-Germain wordt Groenen teamgenoot van Lieke Martens, die zich eerder deze zomer verbond aan de Franse club. De aanvaller kwam transfervrij over van FC Barcelona. PSG hoopt met Groenen en Martens om alle prijzen te kunnen meestrijden. Vorig seizoen eindigde de club uit Parijs op de tweede plaats in de nationale competitie en was in de Champions League de halve finale het eindstation. Beide keren werd PSG afgetroefd door Olympique Lyon.

Groenen stond staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij Manchester United. Namens de Engelse topclub speelde ze de afgelopen jaren vijftig wedstrijden in de Women's Super League. Daarvoor was Groenen actief voor SGS Essen, Chelsea, MSV Duisburg en Eintracht Frankfurt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen