Xavi baalt van 'onverdiende' nederlaag bij Bayern: "Een harde les"

14 september 2022, 10:57   Bijgewerkt: 14 september 2022, 11:04

FC Barcelona had dinsdagavond de kans om Bayern München pijn te doen in de Champions League. De bezoekers uit Catalonië haalden de trekker echter niet over en leden uiteindelijk een 2-0 nederlaag in de Allianz Arena. Xavi zag dat er veel meer in had gezeten voor zijn ploeg.

"We waren op veel vlakken beter dan Bayern en hebben de eerste helft gedomineerd", vertelde Xavi na de wedstrijd op de persconferentie. "Ik ben teleurgesteld, want dit was een dag waarop we hadden moeten winnen. We hebben een erg goede wedstrijd gespeeld, maar het draait uiteindelijk om winnen. Dat is een harde les. We hebben niet gescoord, terwijl we zeker zeven grote kansen hebben gehad. Die moeten er gewoon in."

Lees ook: Bayern is Lewandowski dankbaar na wéér zege op FC Barcelona

Toch is de trainer met het oog op kansloze nederlagen uit het recente verleden blij met het spel van zijn ploeg. "Ik ben behoorlijk pissig, maar de trots overheerst. We waren meer dan gelijkwaardig aan Bayern, maar zoals ik al zei draait het om drie punten pakken. Bayern is er erg compleet team, terwijl wij pas net begonnen zijn met deze groep. Wij zullen ons dus nog op meerdere vlakken moeten verbeteren."

Nagelsmann zag uitstekend Barcelona

Julian Nagelsmann gaf na afloop toe dat zijn Bayern goed was weggekomen voor eigen publiek. "We moeten natuurlijk wel eerlijk zijn. In de eerste helft zaten wij totaal niet in de wedstrijd en wist Barcelona veel kansen te creëren. Maar in het tweede bedrijf speelden wij een stuk beter en vooral met een hogere snelheid. We hebben doelpunten gemaakt en bleken dus effectiever dan Barcelona. Daarom hebben wij gewonnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen