Snelste Eredivisie-doelpunt ooit helpt Sparta niet langs AZ

29 december 2022, 15:48

AZ heeft zondagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Alkmaarders kregen op bezoek bij [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/sparta-rotterda,_blank,Sparta Rotterdam] al na acht seconden een doelpunt om de oren. Terwijl Spartaan Vito van Crooij een record op zijn kreeg, vertrokken de gasten met een 2-3 overwinning uit Het Kasteel.

De meeste toeschouwers hadden hun plekje pas net gevonden toen ze al weer op konden staan om te juichen. Een lange bal van Younes Namli werd op waarde geschat door Van Crooij, die de defensie van AZ te snel af was. Hij ging met de bal langs doelman Hobie Verhulst en schoof de bal in het lege doel. De grensrechter leek nog even roet in het eten te gooien door zijn vlag omhoog te steken vanwege buitenspel. Die beslissing werd echter ongedaan gemaakt na ingrijpen van de VAR. De aanvaller van Sparta bleek niet buitenspel te hebben gestaan.

Dat betekent dat Van Crooij het record van Koos Waslander evenaart. Hij scoorde op 20 maart 1982 ook na acht seconden tijdens de wedstrijd tussen zijn club NAC Breda en PEC Zwolle. Het is niet te zeggen welke treffer sneller was, aangezien er geen beelden meer zijn van het doelpunt van Waslander. Na de vliegende start werd Sparta echter wel teruggedrongen door AZ. Dani de Wit en Vangelis Pavlidis waren dichtbij een treffer. Uiteindelijk viel de gelijkmaker vlak voor rust. Pavlidis benutte een strafschop die hij zelf had verdiend.

In de tweede helft bleef AZ gevaarlijker, terwijl Sparta slordig voor de dag kwam. Daar kreeg de ploeg van Maurice Steijn dan ook de rekening voor gepresenteerd. Een voorzet van Milos Kerkez werd verlengd door Pavlidis en van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd door De Wit. Daar konden de bezoekers echter maar twee minuten van genieten. Aan de overkant was het namelijk vrijwel meteen weer gelijk via Van Crooij, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Zijn treffer werd met een schitterende steekbal ingeluid door Jonathan de Guzmán.

Daarmee was de koek zeker nog niet op in Rotterdam-West. Kort na de gelijkmaker van Sparta konden de bezoekers namelijk weer juichen. Een voorzet werd door iedereen gemist en daar maakte Milos Kerkez bij de tweede paal dankbaar gebruik van. Dat bleek meteen de winnende treffer te zijn, want in de slotfase bleven grote kansen voor beide ploegen uit. Het record van Van Crooij levert zijn ploeg dus geen punten op. Sparta speelt volgende week thuis tegen Ajax. AZ moet donderdag aan de bak tegen Gil Vicente en speelt vervolgens thuis tegen NEC.

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta Rotterdam: Nick Olij 6; Dirk Abels 6 (76. Shurandy Sambo -), Bart Vriends 5.5, Adil Auassar 6, Michael Pinto 6; Jonathan de Guzmán 6.5 (76. Sven Mijnans -), Jason Lokilo 6 (46. Joshua Kitolano ), Arno Verschueren 6 (46. Jeremy van Mullem 6); Tobias Lauritsen 6.5, Younes Namli 6.5 (82. Charles-Andreas Brym -), Vito van Crooij 7.

AZ: Hobie Verhulst 6; Pantelis Hatzidiakos 6.5 (68. Aslak Fonn Witry 6), Sam Beukema 6, Bruno Martins Indi 6, Milos Kerkez 6.5 (68. Mees de Wit 6); Tijjani Reijnders 6, Jordy Clasie 6.5 (82. Peer Koopmeiners -), Dani de Wit 6.5; Håkon Evjen 6, Vangelis Pavlidis 6.5 (76. Yusuf Barasi -), Myron van Brederode 6 (68. Mayckel Lahdo 6)

Man of the Match: Vito van Crooij

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een vraag: Wordt een grensrechter ook bestraft als hij meerder fouten maakt? Dit was toch wel duidelijk..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen