Bassey landt in Amsterdam voor keuring: contractduur bekend

17 juli 2022, 15:51

Calvin Bassey mag zich bijna speler van Ajax noemen. De ijzersterke verdediger is vanmiddag samen met zijn zaakwaarnemers geland in Amsterdam en zal op korte termijn zijn medische keuring ondergaan. Rangers ontvangt naar verluidt circa 25 miljoen euro voor de verdediger, die Lisandro Martínez gaat opvolgen in de hoofdstad.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is het zetten van zijn handtekening een kwestie van tijd. Bassey gaat zich voor vier jaar verbinden aan de Amsterdamse topclub en tekent dus tot medio 2026. Bovendien wordt er in het contract nog een optie voor een extra seizoen opgenomen. Bassey zou met afstand de duurste verdediger ooit zijn die Ajax koopt.

Lees ook: Van Bronckhorst reageert op Ajax-transfer: "Had hem graag gehouden"

De Amsterdammers hebben financieel veel ruimte, aangezien Lisandro Martínez voor een bedrag van minimaal 54 miljoen euro de overstap gaat maken naar Manchester United. Bassey wordt gezien als de ideale opvolger van de Argentijnse linkspoot, die drie seizoenen in Amsterdam speelde. Martínez werd in 2019 voor 7 miljoen opgepikt bij Defensa y Justicia.

De 22-jarige Bassey doorliep de jeugdopleiding van Leicester City, maar brak door als profvoetballer bij Rangers. Daar speelt de Nigeriaan sinds 2020.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Strand Laarsen waar ben je

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hee waar ben ik

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen