De hobbelige weg van Rangers richting de Europa League-finale

18 mei 2022, 13:00   Bijgewerkt: 16 mei 2022, 15:21

Met Giovanni van Bronckhorst staat naast Arne Slot nog een Nederlandse trainer in een Europese finale. De 47-jarige oefenmeester speelt vanavond met Rangers de eindstrijd in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt. In samenwerking met Jack's Casino werpt FCUpdate.nl op de bijzondere Europese campagne van de Schotse club.

Voor Rangers begon het Europese seizoen begin augustus, toen Steven Gerrard nog voor de groep stond. Als kampioen van de Premiership kreeg de club uit Glasgow de kans om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar in de derde voorronde ging het direct mis: beide ontmoetingen met Malmö eindigden in een 2-1 nederlaag. Deelname aan de Europa League was een schrale troost voor Rangers. Denk je dat Van Bronckhorst de Schotten naar de eindzege leidt? Zet in en win 2.20 keer je inleg.

Laat op gang

Het Europese avontuur van Rangers leek in een drama te eindigen toen de eerste twee groepswedstrijden verloren gingen. Zowel Olympique Lyon (0-2) als Sparta Praag (1-0) bleek te sterk, waardoor overwintering ver weg was. In de vijfde Europese wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Brøndby, viel er eindelijk wat te vieren voor Rangers. De Deense club werd met 2-0 verslagen, wat het begin bleek van sterke reeks.

Rangers pakte in de tweede ontmoeting met Brøndby (1-1), waarna Van Bronckhorst werd aangesteld als opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Gerrard. Met de Nederlandse trainer aan het roer werd al snel een ticket voor de knock-outfase van de Europa League veiliggesteld. Op Ibrox werd Sparta Praag verslagen (2-0), waardoor de Schotten zich verzekerden van een plek in de tussenronde. In het laatste groepsduel, waarin niets meer op het spel stond, speelde Rangers 1-1 tegen Lyon.

Knock-outfase

In de tussenronde werd Rangers gekoppeld aan Champions League-afvaller Borussia Dortmund. Een zware loting, maar de Schotten verrasten in de heenwedstrijd vriend en vijand door de Duitse topclub met 2-4 te verslaan. In de return werd het nog even spannend toen Dortmund halverwege met 1-2 leidde, maar ook thuis werden de Duitsers in bedwang gehouden (2-2). James Tavernier maakte die wedstrijd twee doelpunten en is op dit moment met zeven goals de topscorer van de Europa League. Denk je dat hij vanavond ook scoort? Voor een doelpunt van Tavernier staat een odd van 4.90.

Na het succes tegen Borussia Dortmund werd ook Rode Ster Belgrado (3-0 winst thuis, 2-1 verlies uit) opzij gezet, waarna een razend spannend tweeluik met Sporting Braga volgde. De uitwedstrijd in Portugal eindigde in een 1-0 nederlaag, waarna de Schotten schade repareerden door op eigen terrein na verlenging met 3-1 te winnen. Braga speelde vanaf minuut 42 met tien man en eindigde de wedstrijd zelfs met negen spelers.

In de halve finale verloor Rangers opnieuw de heenwedstrijd met 1-0. Ditmaal was RB Leipzig te sterk voor de formatie van Van Bronckhorst. Maar wederom werd de nederlaag in de return weggepoetst met een 3-1 overwinning. Daardoor staat Rangers nu in de finale van de Europa League, waar het voor de derde keer dit seizoen een Duitse club tegenkomt: Eintracht Frankfurt. Denk je Rangers het vanavond niet redt? Zet in op een zege van Eintracht Frankfurt en win 1.68 keer je inzet.

Let op: gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen