Meer details Ten Hag-akkoord: contractduur, clausule en salaris

12 april 2022, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alles wijst erop dat Erik ten Hag Ajax deze zomer gaat verruilen voor Manchester United. Dat nieuws verscheen dinsdagavond in de Engelse media en werd al snel ook bevestigd door De Telegraaf en [a,https://www.vi.nl/nieuws/ten-hag-bereikt-mondeling-akkoord-met-manchester-united,_blank,Voetbal International]. Zij kwamen bovendien met wat extra details over het principeakkoord.

Duidelijk is dat Ten Hag een meerjarige samenwerking aan zal gaan met de Engelse topclub, al verschilt de berichtgeving over de precieze contractduur. Het Engelse The Athletic sprak over een verbintenis voor vier seizoenen, waar dat er volgens Voetbal International drie zijn. De Telegraaf schreef over 'drie seizoenen en mogelijk zelfs een vierde seizoen'. 

Bij Ajax ligt Ten Hag eigenlijk nog vast tot medio 2023, maar het afkopen van dat contract is door een clausule in zijn contract geen enkel probleem voor de rijke Engelse club. De trainer is namelijk voor slechts twee miljoen euro op te halen uit Amsterdam. Volgens De Telegraaf was de clausule een cruciale eis van Ten Hag en zijn zaakwaarnemer tijdens zijn laatste contractverlenging.

De krant wist verder te melden dat United besloot door te pakken nadat uitlekte dat ook RB Leipzig interesse had, en dat de deal na de bekerfinale van aanstaande zondag tegen PSV helemaal definitief gemaakt zal worden. Wanneer Ten Hag zijn contract bij Manchester United ondertekent, tekent hij voor het hoogste salaris dat een Nederlandse trainer in de Premier League ooit ontvangen heeft. Om welke bedragen het precies gaat, werd niet onthuld.

Lees ook: The Athletic meldt principeakkoord: Ten Hag rond met Man United

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen