Van Gaal blij met steun: "Zelfs vijand Feyenoord stuurde bloemen"

8 april 2022, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Louis van Gaal is erg blij met alle steunbetuigingen die hij afgelopen week heeft gekregen. Afgelopen zondag maakte de trainer bekend te lijden aan prostaatkanker, wat vrijwel direct tot reacties vanuit alle hoeken van de voetbalwereld leidde. Ook zijn gehele spelersgroep, die eveneens nog niet op de hoogte was, heeft van zich laten horen.

Van Gaal deed de onthulling zondag in de talkshow Humberto, waar hij te gast was om te praten over de documentaire over hemzelf die maandag in première gaat. Een week later vertelde hij bij Tijd voor Max dat hij al sinds 2019 aan de ziekte lijdt. Omdat zijn ziekte ook in de film naar voren komt, wilde hij het nieuws zelf alvast naar buiten brengen. "Als ik het niet gezegd had, had iedereen het na de première over die prostaatkanker gehad. Nu heb ik dat een week vervroegd, zodat het hopelijk maandag over de film gaat."

Dat leidde uiteraard tot de nodige reacties, meer dan Van Gaal zelf had voorzien. "Het geeft ons wel heel veel energie. Het is ongelofelijk, het komt uit alle hoeken van de wereld. Er zijn veel spelers die reageren, veel clubs. Zelfs de 'vijand' van ons (Ajax), Feyenoord, stuurde bloemen. Dat vond ik heel apart. Ze hebben moeite gedaan om mijn telefoonnummer te achterhalen. Ik ben al drie, vier dagen bezig om al mijn appjes te beantwoorden. Daar ben ik klaar mee, maar nu moet ik ook m'n e-mails nog doen. Dus mensen, fantastische steun, maar ik moet nog heel hard werken om iedereen te beantwoorden", voegde hij er met een knipoog aan toe. 

Ook de spelers van Oranje, die het nieuws net als de buitenwereld zondag pas voor het eerst hoorden, lieten van zich horen. "Ik weet niet of het lekkerder werken is nu ze het weten. Iedereen reageert er anders op. Maar ik moet zeggen: er is niet één speler die niet gereageerd heeft. Dat is ook opvallend. En het is leuk om de verscheidenheid van reacties te zien. Het is ongelofelijk, die aandacht had ik niet verwacht."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen