Liverpool brengt Nederland goed nieuws in coëfficiëntenstrijd

5 april 2022, 22:58   Bijgewerkt: 5 april 2022, 23:06

Liverpool heeft Nederland een handje geholpen in de strijd om de coëfficiëntenplekken. Het rekende dinsdagavond af met Ajax-beul Benfica (1-3), waardoor de Portugezen – de grootste concurrent van Nederland – geen extra punten verzamelen. Voormalig FC Porto-speler Luis Diaz liet zich in Portugal weer even gelden, tijdens zijn basisdebuut in het miljardenbal namens The Reds gaf hij een goal én assist. 

Benfica was dit seizoen een ware plaaggeest voor het Nederlandse voetbal. Niet alleen pakte het een hoop punten voor Portugal, ook schakelde het PSV uit in de voorronde van de Champions League en deed dat met Ajax in de achtste finales van het miljardenbal nog eens dunnetjes over. Tegen Liverpool kon de club over twee duels in totaal 0,66 coëfficiëntpunt verdienen aan zeges en bij het halen van de halve finale nog eens 0.167 bonuspunt.

Al snel was duidelijk dat het heel moeilijk was voor Benfica om het Nederlandse voetbal nog meer pijn te doen, want de Portugezen werden voor de pauze weggespeeld door The Reds, met Virgil van Dijk aan de aftrap. Halverwege stond het 0-2 via Ibrahim Konaté (kopbal corner) en Sadio Mané (assist Luis Diaz), maar had de score ook tweemaal zo hoog kunnen uitvallen als Liverpool het vizier wat meer op scherp had gehad.

Daardoor had het er enige schijn van dat Benfica toch uitzicht had op wat coëfficiëntenpunten, want meteen na de pauze maakte Darwin Nunez tegen de verhoudingen in de aansluitingstreffer (1-2, zie onder). Het zorgde voor een serieuze opleving van de thuisclub, dat een aantal kansjes creëerde en na vasthouden van Virgil van Dijk hoopte op een strafschop. De vermeende overtreding van de Nederlander werd echter niet bestraft door de VAR, waadoor het uiteindelijk allemaal goed afliep voor Nederland.

Want hoewel Benfica in de tweede helft serieuze kansen kreeg op een goed resultaat, besliste Liverpool het tweeluik vermoedelijk alsnog in de slotfase. Diaz was ditmaal het eindstation van een goede counter van de bezoekers: hij omspeelde de uitblinkende Odisseas Vlachodimos en schoot de derde tegen de touwen namens Liverpool. Als Liverpoool ook de return winnend afsluit, dan helpt het Nederland een handje in de strijd om plek 6 op de coëfficiëntenranglijst. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen