PSV bevestigt stunttransfer: Götze voor twee jaar naar Eredivisie

6 oktober 2020, 23:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft dinsdagavond de vermoedelijk nu al meest besproken transfer van deze window bevestigd. Mario Götze, die in 2014 nog het winnende doelpunt maakte in de WK-finale, tekent voor twee seizoenen in Eindhoven. De 28-jarige Duitser wordt transfervrij opgepikt, nadat hij eerder deze zomer uit zijn contract liep bij Borussia Dortmund. Een stuntttransfer van jewelste, die inmiddels in alle Europese landen werd opgepikt. 

Na de transfers van Adrian Fein en Marco van Ginkel is de komst van Götze de laatste en by far grootste slag van PSV op de laatste dag van de transferwindow. De Duits international werd sinds zijn vertrek uit Dortmund gelinkt aan clubs uit Italië, de MLS en de Bundesliga, waaronder naar verluidt zelfs zijn oude werkgever Bayern München. Hij heeft echter officieel gekozen voor een vertrek naar Eindhoven. Daar is hij naar eigen zeggen al vrijwel direct klaar voor zijn eerste speelminuten.

"Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben en een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden", aldus Götze, die zichzelf de laatste maanden fit heeft gehouden. "Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden."

Lees ookVraagtekens over Götze: "Wat gaat dat met Ihattaren doen?"

In de zomer van 2013 nam Bayern München Götze voor bijna veertig miljoen euro over van BVB, een jaar later maakte de middenvelder annex aanvaller het winnende doelpunt in de WK-finale namens Duitsland tegen Argentinië. Ondanks dat enorme succes kon hij bij Der Rekordmeister niet doorbreken en keerde hij na enkele jaren weer terug naar Dortmund. Ook daar belandde hij op de bank en vertrok hij in de zomer transfervrij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen