Hertha BSC blameert zich in beker, weer verlies Gent

11 september 2020, 23:22

Het zo ambitieuze Hertha BSC heeft een rampzalige start van het seizoen gekend vrijdagavond. De club ging met 5-4 (!) onderuit in de eerste ronde van de DFB-Pokal op bezoek bij Eintracht Braunschweig. De ploeg uitkomend op het derde niveau van Duitsland was te sterk, terwijl ook AA Gent opnieuw onderuit ging in de Jupiler Pro League.

Binnen een kwartier stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong tegen Hertha BSC, dat deze zomer onder andere Alexander Schwolow en Deyovaisio Zeefuik binnenhaalde en zich ambitieus toont voor het komende seizoen. De oud-back van FC Groningen begon overigens net als Daishawn Redan en Javairo Dilrosun op de bank. Alleen laatstgenoemde viel in, terwijl Karim Rekik in de basis begon.

De Nederlander kwam dankzij een goal en assist van Matheus Cunha na een half uur op gelijke hoogte, maar telkens liep het wéér tegen een achterstand op. Die werd een aantal keer weggewerkt, maar uiteindelijk niet goed genoeg: 5-4. Het FSV Mainz van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste had een simpele tweede helft, ondanks een snelle achterstand op bezoek bij Havelse (1-5).

Eupen – AA Gent 2-1

De problemen bij AA Gent blijven aan. De potentiële tegenstander van AZ in de play-offs van de Champions League ontsloeg al de trainer dit seizoen, maar ging vrijdagavond opnieuw onderuit. Ondanks een doelpunt van Sven Kums ging de CL-deelnemer onderuit bij het KAS Eupen van Menno Koch. De Nederlandse centrale verdediger viel in de laatste twintig minuten in. Na vijf duels staat de teller op slechts drie punten voor de nummer twee van afgelopen seizoen in België.