Blind's ICD ging af, maar hij maakt het inmiddels goed

25 augustus 2020, 22:06

De schrik rondom Daley Blind zat er dinsdagavond goed in in Amsterdam tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC, maar de schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. De verdediger van Ajax had geen klachten, maar zijn ICD ging wél af. "Het gaat goed met Daley. Hij voelt zich oké. Dat heeft hij mij net verteld."

Dat vertelt Ten Hag tegenover Ajax Life. Blind ging tien minuten voor tijd naar de grond, alsof hij geraakt werd, maar stond helemaal alleen op het veld. Zodoende was de schrik groot, na de geschiedenis van de centrale verdediger. Hij liep vervolgens wel op eigen kracht naar de kant. Wat er aan de hand was, was niet bekend. "De cardioloog moet de ICD uitlezen en aan de hand daarvan nemen we verdere beslissingen. We moeten afwachten wat de resultaten zijn."

De Johan Cruijff Arena viel redelijk stil tijdens het voorval met Blind, Ten Hag is vooral blij dat het vooralsnog goed lijkt te gaan. "Het belangrijkste is het welzijn van de speler. Zijn gezondheid. Dat is de eerste zorg. Toen ik het sein kreeg dat hij oké was, kon ik verder met de wedstrijd." Onduidelijk is of Blind een tijdje uit de roulatie zal liggen. 

Tevreden over de wedstrijd

Erik ten Hag ging verder in op de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC, die volgens de oefenmeester meer dan voldoende was. "We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. We hebben heel weinig toegelaten en heel veel gecreëerd. Maar we hadden misschien een paar keer vaker moeten scoren", aldus de coach, die bewust Maarten Stekelenburg veel laat spelen in de voorbereiding, voor het geval dat Andre Onana - die momenteel overigens nog niet fit is - alsnog vertrekt. "Maarten heeft twee jaar niet gespeeld en mist speelritme, maar dat hij kan keepen, staat buiten kijf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen