Perez: "Nog nooit zulk anti-voetbal gezien"

30 september 2005, 05:00

Met veel kunst- en vliegwerk heeft AZ de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi bereikt. De Alkmaarders hadden bijzonder veel moeite met het Russische Krylia Sovjetov Samara, maar wisten uiteindelijk de Russische muur te slechten. Terecht, vindt AZ-spits Kenneth Perez. "Het is dat ze hun spelersbus niet voor het doel konden zetten, anders had echt alles van die ploeg voor de goal gestaan", aldus de Deen.

"Dit was een heel rare ervaring", zegt Perez over de wedstrijd tegen de Russen. "Ze speelden anti-voetbal pur sang. Ik heb zelfs op televisie nog nooit een ploeg zo defensief zien spelen, laat staan dat ik er ooit tegen gespeeld heb. Ik ben blij dat wij het, met hangen en wurgen, afgestraft hebben. Het is terecht dat wij doorgaan naar de volgende ronde."

Lange tijd leek het er op dat AZ ten onder zou gaan tegen de Russen, die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. "Als Krylia de bal had, kwamen ze er gewoon goed uit. Ik vond ze de eerste helft prima spelen en bij ons ging er nogal wat fout. In de tweede helft zetten we wat meer druk en daarna zijn ze eigenlijk niet meer over de middenlijn geweest. Ze speelden vervolgens met al hun spelers achter de bal. Het scheelt nog dat ze hun spelersbus niet voor de goal konden zetten, anders had echt alles voor het doel gestaan"

In de tweede helft veranderde de rol van Perez in het elftal. "Demy de Zeeuw ging er uit en Koevermans kwam er in. Stijn Schaars schoof naar de verdediging en ging ik meer vanaf het middenveld spelen om ruimte te maken voor de spitsen en het spel te verdelen. Koevermans heeft zijn waarde voor ons bewezen, hij maakte een mooie goal en deed het goed."

De beslissing in de wedstrijd viel uiteindelijk nadat Perez in het strafschopgebied gevloerd werd door een Russische verdediger. "Ik werd geraakt en ging naar de grond", zegt de Deen over de beslissende penalty. "Ik vond het wel een penalty, maar je moet in zulke situaties ook een beetje slim zijn. We hebben nu gewonnen en dat is het belangrijkste. De opluchting is in elk geval groot."  

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen