Ajax bevestigt komst AZ-talent Fitz-Jim (15) naar Amsterdam

18 juni 2019, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de transfer van het 15-jarige talent Kian Fitz-Jim via de officiële kanalen bevestigd. De jonge middenvelder komt over van AZ, waar hij in de onder 16 actief was. 

Fitz-Jim tekent een contract voor drie jaar tot de zomer van 2022 in Amsterdam. Deze verbintenis zal ingaan vanaf 5 juli, want op die dag wordt hij zestien jaar. Het wordt zijn eerste profcontract. De jeugdinternational, die in Amsterdam is geboren, zal aansluiten bij de selectie van Ajax onder 17.

Herenakkoord 

Het vertrek van Fitz-Jim is opnieuw een flinke aderlating voor de jeugdopleiding van AZ. Eerder vertrok de zestienjarige verdediger Rio Hillen al naar Ajax, waar hij een driejarig contract tekende en maakte de negentienjarige verdediger [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349668/psv-haalt-transfervrije-verdediger-de-haas-op-bij-az/,_blank,Justin de Haas] de overstap naar PSV. Beide clubs zullen in de toekomst flink meer moeten gaan betalen voor het overnemen van een jeugdspeler vanwege de invoering van het zogeheten 'herenakkoord'. Topclubs hebben daarin afgesproken geen jeugdspelers meer van elkaar over te nemen. Doen zij dit toch, dan kost dat de kopende club meer geld aan opleidingsvergoeding. De afspraken gaan in vanaf 2021.

Lees ookAZ baalt van Ajax en PSV die wederom jeugdspelers overnemen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen