Ajax ondersteunt komende jaren jeugdopleiding Sparta

25 oktober 2018, 11:56

Ajax gaat de komende jaren de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam ondersteunen. Dat melden de clubs uit Amsterdam en Rotterdam via de officiële kanalen. Op het gebied van opleiding, training en scouting zal de Spartaanse jeugdopleiding worden ondersteund door de club uit de hoofdstad.

De Rotterdammers leggen uit waarom zij de samenwerking aangaan met Ajax. 'De club heeft jaarlijks te maken met spelers die vroegtijdig de stap maken naar een andere BVO. Enerzijds is dit geen prettige situatie voor een opleidingsclub omdat er veel tijd en middelen in de ontwikkeling van de spelers wordt gestoken, maar dit geeft aan dat het niveau van de opleiding hoog is. De jeugdopleiding is voor veel voetbalclubs essentieel in het opleidingsland dat Nederland is. Mede daarom hebben wij naar verdere mogelijkheden gezocht om de opleiding te versterken.'

De Rotterdammers zeggen een goede relatie met Ajax te hebben opgebouwd wat betreft de overgang van exceptioneel talentvolle spelers. 'Ajax heeft aangegeven, om de hoge kwaliteit van de jeugdopleidingen in Nederland te behouden, de Kasteelclub de komende drie seizoenen te ondersteunen', meldt Sparta.

Ajax onderschrijft de woorden van Sparta. 'Ajax streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijk niveau van de eigen opleiding en is daarom altijd op zoek naar exceptionele talenten. Dankzij de kwaliteit van de jeugdopleiding van Sparta in al haar facetten doen Ajax en Sparta reeds jaren zaken. Ajax is zich er als geen ander van bewust dat de jeugdopleiding de slagader van de club is.'

Beide clubs benadrukken dat er uitsluitend afspraken zijn gemaakt over de samenwerking voor de jeugdopleiding. 'Op andere gebieden zijn geen afspraken gemaakt', besluiten de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen