Slutsky wil niets weten van kunstgras als voorbereiding op PEC

14 september 2018, 17:48

Toen Peter Bosz de trainer was van Vitesse, werd er geregeld op kunstgras getraind als de Arnhemmers dat weekend een uitduel op kunstgraskorrels moesten afwerken. De huidige coach Leonid Slutsky wil daar niets van weten: "Je kunt er met twee trainingen niet aan wennen."

Volgens de Rus heeft er helemaal geen zin om een paar keer op kunstgras te trainen. "Als je één of twee keer op kunstgras traint, verandert er niet veel", weet hij te melden aan Omroep Gelderland. "Het levert problemen op voor de spieren en je kunt er met twee trainingen niet aan wennen."

Peter Bosz deed dat met uitduels tegen pakweg PEC Zwolle en VVV-Venlo op het programma wel. Slutsky denkt dat je beter meteen op kunstgras aan de wedstrijd kan beginnen. Tijdens zijn tijd coach van CSKA Moskou werden de wedstrijden wel op kunstgras afgewerkt, maar de trainingen niet. "Dan hoef je er ook niet aan te wennen."

Aankomend weekend kunnen we zien of Slutsky gelijk heeft. Dan wacht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en valt de bezien of het gebrek aan 'kunstgrasuren' geen invloed heeft op Vitesse.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen