FC Utrecht gaat af als een gieter in Europa League

25 juli 2013, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Europese avontuur van FC Utrecht is uitgelopen op een fiasco. Over twee duels was de ploeg uit de Domstad niet opgewassen tegen FC Differdange 03, de nummer vier van Luxemburg. Een week nadat het in Luxemburg met 1-2 verloren had, kwam FC Utrecht in de eigen Galgenwaard niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Het feest was groot in de Galgenwaard, twee maanden geleden. Op 26 mei stelde FC Utrecht in een direct gevecht met FC Twente deelname aan Europees voetbal veilig. Dat was een hoofdprijs voor FC Utrecht, welverdiend bovendien. Na een uitstekend seizoen verdiende de ploeg van coach Jan Wouters een mooi, Europees avontuur. Naar Tottenham Hotspur, Lazio Roma of misschien wel Fiorentina of Valencia.

Differdange, dat vorige week in eigen land met 2-1 gewonnen had, nam in de volle Galgenwaard brutaal de leiding. Omar er Rafik, de spits die in Luxemburg ook al twee keer scoorde, mocht halverwege de eerste helft van dichtbij binnen koppen. FC Utrecht stond te stuntelen en mocht even later zelfs blij zijn dat het geen 0-2 werd. Tot tweemaal toe bleef een slordigheid achterin onbestraft.

Plotseling was het 3-1, plotseling leek de buit binnen voor FC Utrecht. Maar het was niet genoeg, want een oliedomme overtreding van Kai Heerings hielp het verslagen geachte Differdange weer overeind. De bal ging op de stip en Geoffrey Franzoni schoot na ruim een uur de 3-2 binnen. Amper tien minuten later, nadat hij met een verwoeste uithaal al de paal geraakte had, maakte Yannick Bastos zelfs 3-3.

Die klap kwam FC Utrecht niet meer te boven en in de slotfase van de wedstrijd had het zelfs mazzel dat de 3-4 uitbleef, al had dat voor het eindresultaat niets uitgemaakt. Het seizoen moet eigenlijk nog beginnen, maar FC Utrecht is al klaar in Europa.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen