Youri Mulder keihard uitgelachen bij Rondo, nadat hij uitblinker van Turkije linkt aan Oranje

7 oktober 2024, 22:38
Foto: © Ziggo Sport

In het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport wordt maandagavond gediscussieerd over de invulling van de linksbackpositie bij het Nederlands elftal. Youri Mulder oppert met Jayden Oosterwolde van Fenerbahçe een opvallende naam, maar die suggestie wordt niet goed ontvangen aan tafel.

Oosterwolde speelt sinds de zomer van 2023 voor Fenerbahçe, dat destijds ongeveer zes miljoen euro betaalde aan Parma om de linkerverdediger in te lijven. Hij werd geboren in Zwolle speelde in Nederland voor FC Twente, maar kwam nooit uit voor een van de vertegenwoordigde jeugdelftallen van Nederland.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Definitieve selectie Oranje bekend: Koeman verrast en roept twee spelers op die niet in voorselectie zaten

Oosterwolde kent echter een sterk seizoen in dienst van Fenerbahçe, waar hij onder José Mourinho onbetwist basisspeler is, en Mulder zou het niet gek vinden als bondscoach Ronald Koeman op korte termijn uit zou komen bij de 23-jarige back. “We hebben nog wel een speler in Istanbul, hè”, oppert Mulder ogenschijnlijk serieus, refererend aan Oosterwolde.

De suggestie van Mulder zorgt voor gelach aan tafel. “Haha, Jayden Oosterwolde!”, reageert presentator Wytse van der Goot lachend. Ook analist Theo Janssen lacht hardop en lijkt de suggestie van Mulder niet serieus te nemen, ondanks dat Oosterwolde een uitstekend seizoen beleeft bij de huidige nummer vier van de Turkse competitie.

Marco van Basten schuift Micky van de Veen naar voren als optie voor linksbackpositie, ondanks dat hij bij zijn club Tottenham Hotspur meestal als centrumverdediger speelt. Die suggestie kan aan tafel op meer goedkeuring rekenen. “Absoluut”, reageert Janssen. “Die moet in de basis in het Nederlands elftal, waar maakt niet uit”, reageert Mulder.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jan Mulder bewierookt Oranje-international: ‘Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur’

Analist Jan Mulder is enorm gecharmeerd van een speler van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen