Weghorst krijgt lachers op zijn hand met bloedserieus antwoord op persconferentie

7 oktober 2024, 12:24
Foto: © ESPN

Wout Weghorst wist voor zijn invalbeurt al dat hij de winnende zou maken namens Ajax in de wedstrijd tegen FC Groningen. De spits kopte in blessuretijd de 2-1 tegen de touwen en gaf later ook nog de assist op de 3-1. Ook voor zijn goal in de wedstrijd tegen Polen op het EK (2-1) en zijn dubbelslag tegen Argentinië op het WK (2-2) had hij al een visioen dat hij zou scoren.

Op de persconferentie na afloop van het duel met FC Groningen kreeg Weghorst de vraag met welk gevoel hij het veld in ging. “De winnende maken”, zegt de aanvaller zelfverzekerd. In minuut 84 kwam hij als invaller binnen de lijnen, om in de blessuretijd zowel een goal te maken als een assist te geven. Wanneer Weghorst wordt gevraagd of hij dus wist dat hij de winnende zou maken, kijkt hij een beetje moeilijk. “Ja… Dat is altijd een beetje makkelijk, hè? Ik heb dat natuurlijk ook vorige keer bij het Nederlands elftal gezegd”, doelt hij op het duel met Polen (1-2) in de groepsfase van het EK. Lang leek dat duel op een gelijkspel af te stevenen, maar in minuut 83 maakte Weghorst de winnende. Dat hij zou scoren, had hij zijn vriendin vooraf al laten weten, zo vertelde hij na die wedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ibrahim Afellay: 'Veelzeggend dat juist hij de lijnen uitzet bij Ajax en nu enorm gemist wordt'

Ook zondag kreeg Weghorst weer het visioen dat hij zou gaan scoren. “Je mag het aan Sam vragen, onze fysieke man die de warming-up doet”, geeft hij aan. “Op het moment dat Branco (van den Boomen, red.) de penalty mist (in minuut 73, red.), zei ik tegen hem: ‘Ik denk echt dat het vandaag gaat gebeuren’.” Later in de persconferentie wordt het moment weer aangehaald. “Gisterenavond voel je het al, dan weet je het al. Maar ik heb het ook vorige keer bij het Nederlands elftal gezegd. Dan lijkt het ook een beetje zo’n mooi verhaal: ‘Elke keer als die de winnende maakt, dan heeft die het al gevoeld.”

LEES OOK: 'Iedere liplezer kon zien wat Brian Brobbey riep tijdens Ajax - FC Groningen'

Ook visioenen voor dubbelslag Weghorst tegen Argentinië

Niet alleen voor zijn treffers in de wedstrijden tegen Groningen en Polen wist Weghorst dat hij zou scoren, ook tijdens de kwartfinale van het WK van 2022 tegen Argentinië had hij dit gevoel. Destijds viel Weghorst tien minuten voor tijd in bij een 0-2 achterstand, om in minuut 83 en de elfde minuut van de blessuretijd te scoren en zo verlenging af te dwingen. Oranje verloor het duel uiteindelijk na strafschoppen. Wanneer Weghorst de vraag krijgt of dit ook een moment was waar hij een visioen over had gehad, begint hij te lachen. “Ja”, antwoordt hij kort. Wanneer de aanwezige pers vervolgens hard begint te lachen, voegt hij er nog wat aan toe. “Ik heb een roze tapeje. Dat kun je nog zien op de foto’s. Daar staat het op.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jubelstemming bij Ajax, maar één speler ‘zit nu met een klotegevoel in de kleedkamer’

Volgens Marciano Vink zijn niet alle spelers van Ajax in extase na de overwinning op FC Groningen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Medespelers walgen hier van. Speel je tegen Groningen ga je even lopen scoren over je WK prestaties terwijl je tegen Argentinië werd uitgeschakeld en Messi die hem een idioot noemde. Ik snap wel waarom. Ik kan niet wachten dat er een vraag komt na de klassieker. Dacht je ook van te voren dat je geen 1 keer ging scoren? Waarschijnlijk is ie dan te laf, en laat het na om ze kop te laten zien.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Er zijn zat mensen die walgen van jou !!!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik heb t over medespelers niet over gefrustreerde Ajacieden.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Deze reactie zegt kennelijk ook iets over je zelf.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een kogel is voor hem niet passend genoeg

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Heb je zo’n hekel aan Weghorst Laurens ?

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Weghorst heeft bepaalde maniertjes waar mensen zich aan storen. Dat kan. Zo'n spelers kom je overal tegen. Messi, Mbappé, Neymar, op de NL velden een Kramer, wie herinnert zich Toivonen nog, of van Hooijdonk toen die nog speelde. Zo zijn er meer. Veel meer zelfs. De maniertjes van Weghorst ben ik niet zo'n fan van, maar het is zeker wel frappant dat hij het vaak klaarspeelt om in te vallen en te scoren. En is het geen scoren, dan is het wel meer "vuur" in de ploeg brengen. De ploeg op sleeptouw nemen. Daar liggen zijn kwaliteiten en hij doet dat gewoon uitstekend. Op het WK scoorde hij ongeveer 1 op 3 en dat is gewoon prima voor een spits die meer invaller is dan basisspeler. Ik denk dat hij voor Ajax nog belangrijk gaat zijn.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dan rest er 1 vraag. Zal Weghorst een plek op de bank accepteren wanneer hij aan de lopende band scoort tijdens zijn invalbeurten ?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Gelet op de reactie is het denk ik de wanhoop bij de andere club, dat ze geen supersub in de ploeg hebben die beslissend kan zijn wanneer het nodig.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Een supersub klinkt zo middenmoter eredivisie club. We staan 1-0 achter jongens alle ballen na voren en hopen dat de supersub er m inkopt. Zo klinkt het een beetje voor mij.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ajax stond niet achter toen ie erin kwam.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ooh sorry ik bedoelde middenmoter eredivisie club niet Ajax mee. Snap de verwarring overigens wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen