Woest nieuws uit Brazilië: Memphis Depay mogelijk al snel weg bij Corinthians

7 oktober 2024, 22:56
Foto: © Imago

De kans lijkt aanwezig dat Memphis Depay vroegtijdig vertrekt bij Corinthians. Reden hiervan is dat hoofdsponsor Esportes da Sorte van de Braziliaanse grootmacht naar verluidt op het punt van omvallen staat.

Depay streek vorige maand verrassend neer bij Corinthians. De dertigjarige aanvaller, goed voor 46 doelpunten in 98 interlands voor Oranje, moest de club uit São Paulo gaan behoeden voor degradatie uit de hoogste Braziliaanse voetbalcompetitie en kreeg naar verluidt een riant salaris van 400.000 euro per maand.

Artikel gaat verder onder video

Een groot deel van het salaris van Depay wordt betaald door hoofdsponsor Esportes da Sorte, een van de grootste gokbedrijven van Brazilië. Esportes da Sorte ligt op dit moment echter onder een vergrootglas van de Braziliaanse autoriteiten, vanwege criminele activiteiten, zo meldt journalist Paulo Vinícius Coelho van het tijdschrift Finances of Sport.

LEES OOK: Memphis Depay viert hoogtepunt in derde minuut op opmerkelijke wijze

Het is volgens Coelho niet uitgesloten dat Esportes da Sorte op korte termijn verdwijnt. Dat zou betekenen dat de belangrijkste geldschieter van Corinthians verdwijnt en de club niet langer in staat zou zijn het salaris van Depay op te hoesten. Het zou dan een reële optie zijn dat de spits vroegtijdig vertrekt bij Corinthians, nog voor het eindigen van zijn contract op 1 januari 2027.

Depay heeft er inmiddels vier wedstrijden opzitten in dienst van Corinthians. Daarin was hij goed voor twee assists. Corinthians verkeert echter nog altijd in serieuze degradatienood: de huidige achttiende plaats zou aan het einde van het seizoen degradatie naar de tweede voetbalafdeling betekenen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Als bondscoach vond ik het moeilijk om echt tot Gravenberch door te dringen'

Ryan Gravenberch komt met hoge verwachtingen aan bij het Nederlands elftal, na een sterke seizoenstart bij Liverpool.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zo kom je nog eens ergens. En stel dat ie maar een maandje betaald krijgt, heeft ie toch nog 1,6 miljoen opgestreken. Kan hij een mooie 24-karaats zweetband van kopen.

Emilio
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Voor zijn carriere is het niet zo mooi. Beetje hier en een beetje daar. Zonder agent is het niet handig wat hij doet, loopt een beetje aan te klooien. Misschien is de zandbak wat samen met zijn mattie Bergwijn.

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee zeker niet, maar is goed voor hem dit. Teveel naast zijn schoenen gaan lopen, alsof hij een van "de groten" is. Ik misgun niet snel iemand iets, maar beetje bescheidenheid is een groot goed en dan maak je ook wat verstandigere beslissingen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen