Woede vanuit Griekenland na ‘onmenselijke’ beslissing UEFA

11 oktober 2024, 10:28
Foto: © Imago

In de Griekse media is men niet te spreken over de beslissing van de UEFA om het duel met Engeland (1-2) door te laten gaan. Het Zuid-Europese land moest een dag na het overlijden van international George Baldock op Wembley aantreden tegen de verliezend EK-finalist.

Nadat woensdagavond bekend werd dat Grieks international Baldock op 31-jarige leeftijd was overleden, moest de nationale ploeg van het Zuid-Europese land donderdagavond in Londen aantreden tegen Engeland in de Nations League. Dankzij twee treffers van Vangelis Pavlidis wisten de Grieken met 1-2 te winnen. Toch gaat het achteraf nauwelijks over voetbal.

LEES OOK: Pavlidis zorgt voor ongekende stunt tegen Engeland, Belgen spelen gelijk in Rome

Artikel gaat verder onder video

“Het shirt was zwaarder en de schoenen pasten niet om de voeten die de lichamen nauwelijks overeind hielden”, begint SportDay. “De tranen rolden over de gezichten en de ogen sluiten liet de geest niet tot rust komen. Onmenselijke omstandigheden voor de voetballers”, leest het. Het medium zag dat Griekenland onder ‘de zware schaduw’ van het overlijden van Baldock moest spelen in Engeland. “Het is een willekeurige beslissing van de UEFA om de wedstrijd niet uit te stellen”, zo luidt het.

LEES OOK: Triest nieuws uit Griekenland: George Baldock (Panathinaikos) op 31-jarige leeftijd overleden

Pavlidis trots en verdrietig

Na afloop van de wedstrijd meldde matchwinner Pavlidis zich voor de camera’s van ITV, waar hij aangaf zowel trots als verdrietig te zijn. “Het was een bijzondere wedstrijd voor ons, vanwege George”, legt de oud-spits van AZ en Willem II uit. “We hebben natuurlijk alles gegeven, voor hem en zijn familie. Een fantastische overwinning, maar emoties zijn nu belangrijker. We zijn ook mensen.” Pavlidis legt uit dat er bij de Griekse selectie veel aan Baldock is gedacht nadat het nieuws naar buiten kwam. “Het was moeilijk voor ons. George was deel van het team, een bijzondere jongen. We moesten voor hem spelen, ongeacht de uitslag”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote zorgen bij Real, alarmbellen gaan al af in Madrid: 'Dieptepunt is bereikt, imago staat op het spel'

Real Madrid verzekerde zich een paar maanden geleden nog van de eindzege van de Champions League en kroonde zich ook in eigen land tot de beste, maar inmiddels zijn er grote zorgen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Censuur
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Onmenselijk? Misschien wilden de spelers, maar wat graag spelen en winnen? Als eerbetoon (en ze hebben gewonnen!) Maar natuurlijk, deze site maakt er weer eens iets negatiefs van en gebruikt onnodig termen die de lading niet dekken.

Censuur
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Trouwens, weer een jonge sporter die sterft. Houden we de cijfers in de gaten?

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je bedoeld die met een Gebroken nek in het zwembad lag? Daar zijn geen cijfers van misselijke lijkenpikker

Censuur
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Haha Petertje, ook weer onder je steen vandaan gekropen? Ik dacht eerder aan een stukje zwemmen en toen hartaanval door myocarditis. Oorzaak natuurlijk klimaatverandering, denk je ook niet? Maar die gebroken nek heb jij echt helemaal uit je duimpje gezogen.

Censuur
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Peter de Jong(e) je lijkt wel familie van Hugo, ook zo'n leugenaar. A medical examiner was also called to the scene, who found he had no bruises or injuries on his body but was showing signs of having drowned.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niks minder uit m'n duim dan jij als 'expert'. Heb je de ballen om toe te geven dat je een respectloze lijkenpikker bent als (voor de zoveelste keer) blijkt dat je er weer eens naast zit? Dat antwoord weet ik al maar ik vraag het toch tegen beter weten in. En slecht nieuws, ik kom niet onder een steen vandaan maar sta met beide benen op de grond ipv bang voor alles en overal vijanden zien. Moet ik met alvast melden voor medeplichtigheid aan moord bij jullie tribunalen?

Censuur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, Petertje, ik ben nog niet op leugens te betrappen. Misschien speculeer ik over een mogelijke oorzaak, maar jij liegt gewoon glashard. Net als jouw grote held Hugo dat steeds deed. Heeft de prikpropaganda jou zo te pakken gehad? Of ben je een van die online overheidsmedewerkers die het narratief monitoren en beïnvloeden? Leuk dat je nog met je beide benen nog op de grond staat. Maar voor hoelang nog, hè? Vergeet vooral je de opfrisprik niet dit najaar? Wel zo veilig, hè? En heel leuk stukje over dat bang zijn en overal vijanden zien. Complete onzin echt. Maar ik had niet anders van je verwacht...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen