Kieft maakt ‘treurige’ Feyenoorder met de grond gelijk

5 oktober 2024, 09:56
Foto: © Veronica

Wim Kieft is absoluut niet onder de indruk van Ayase Ueda. De Japanner geldt de komende maanden als de vervanger van de geblesseerde Santiago Giménez, maar weet zich tot dusver niet te laten gelden. Volgens Kieft hoeft de Mexicaan zich dan ook geen zorgen te maken om zijn basisplaats.

Giménez liep twee weken geleden een bovenbeenblessure op, die hem naar schatting drie maanden aan de kant houdt. Ueda dient vooralsnog als zijn vervanger. Na een voortvarend begin met een treffer vijf minuten na zijn invalbeurt, wil het bij de Japanner niet echt lukken. Zowel in de duels met NEC als Girona miste hij flinke kansen, waaronder een penalty. Daardoor neemt de kritiek op hem flink toe.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Brian Priske geniet van doelpunt in de Conference League

Ook Kieft ziet dat Ueda zijn belofte nog niet weet waar te maken. “Het verhaal van de Japanse spits Ayase Ueda, de recordaankoop van vorig seizoen, wordt trouwens steeds treuriger”, stelt de oud-spits in zijn column in De Telegraaf. “Arne Slot zei dat hij Ueda blind de positie van Santiago Giménez in de spits zou toevertrouwen bij afwezigheid of een vertrek van de Mexicaan.” Daar gaat de ex-prof voorlopig niet in mee.

LEES OOK: Giménez liep vlak voor deadline toptransfer mis: 'Voor mij staat de deur nog steeds open'

Giménez hoeft niet te vrezen voor Ueda

Volgens Kieft hoeft Giménez zich vooralsnog geen zorgen te maken om het verliezen van zijn basisplaats wanneer hij weer fit is. “Alle keren dat Ueda de kans kreeg, heeft hij het niet laten zien”, stelt hij. “Tegen Girona miste hij twee opgelegde kansen en zelfs de strafschop was aan hem niet besteed. Giménez speelde tot dusver niet groots, maar hij kan rustig aan zijn herstel werken. Ueda gaat hem niet uit de basis houden wanneer de Mexicaan fit is”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Telegraaf zet vijf lichtpuntjes Feyenoord op een rij na magere seizoensstart

Feyenoord kent een magere seizoensstart, maar toch zijn er wat lichtpuntjes.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Heeft het geluk niet mee. ‘Buitenspel’ goal afgekeurd tegen Leverkusen. Je kan je nog steeds afvragen of het überhaupt wel buitenspel was. Penalty moment tegen Girona weten we nog allemaal, stel Feyenoord had verloren was iedereen over dat moment heen gegaan. Heel toevallig blijft het daar nu ineens rustig mee? Tegen NEC ook een buitenspelgoal zag je ineens zijn klasse hoe Ueda de bal verfijnd en snoeihard tegelijk langs de keeper schoot. Ik denk zelf dat het wel goed komt met Ueda. Mocht het tegenvallen weet te Kloese wel een prachtige club voor hem. We wachten het af.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

je kan hem onmogelijk nu verkopen deze winter want hij gaat niet eens de helft opbrengen en enige wat deze jongen te doen staat is na elke training 30 min aan zichzelf werken aannemen met de hielen naar de keeper want hij vraagt altijd in zn voeten dan draaien afmaken met 1 of 2 verdedigers achter zich , Aannemen draaien schieten binnen 3 seconde . niks meer dan dat blijven blijven oefenen.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Jurgen te kloese zorgt er zelfs voor dat Kasanwirjo naar Rangers gaat. Het komt wel goed let maar op.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik denk dat je sowieso fff moet afwachten om wat te vinden zoals kieft Ik heb ook zo mijn bedenkingen ,maar het is ook niet zo dat hij speelt in een elftal dat al helemaal staat. Heeft vorig jaar ook bijna niks gespeeld ,en moet nu er gelijk staan. Ik heb toch best goeie dingen gezien tegen nec en girona . Verder is recordaankoop ook wel weer om het negatief te laten klinken . 9 mil is niet zoveel tegenwoordig en als je ziet wat onze concurrenten uitgeven voir spelers een schijntje

Grote Markt
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Met tegenzin gtsb20, maar dit vind ik inhoudelijk een goede reactie. Zo is het.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Vind wel, als spits van een topclub (wat Feyenoord toch wilt zijn), kan je die 3 momenten niet als excuus gebruiken, maar dat is mijn mening. En dat je niet tegen Girona/Leverkusen scoort (en tegen Girona had hij kunnen scoren uit een penalty maar die miste hij) dat kan ik begrijpen. Tegen NEC mag je wel wat meer verwachten. Ik hoop voor Feyenoord dat hij het goed gaat doen maar ik snap de kritiek op hem wel

Laurens1
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Geweldig stuk van Wim in de Telegraaf, gelukkig ontgaat niet iedereen de realiteit! Het vervangen van 7 spelers voor gelijkwaardige, is een te grote opgave voor elke club.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kijk nou maar uit de klassieker komt er sneller aan dan je denkt.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Rudolf 21 Je moet bij de politie gaan kan je mensen waarschuwen wanneer je wilt en ze je eisen opleggen en zeggen deze meneer de agent heeft altijd gelijk dus je moet naar mij luisteren en naar niemand anders

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Het is een stoornis. Zit in de familie bij hem. Overigens is Kieft nog een aantal treurige Feyenoorders vergeten: Gimenez, Te Kloese, Beelen, Priske. Voor een zogenaamde topclub is het eigenlijk allemaal nogal treurig. Zeker als je bedenkt dat ze totaal niet diep in de shit hebben gezeten de afgelopen tijd. Ja dan heb je toch een bedenkelijk niveau. Slot kijkt mee en die denkt ze hebben alles naar de kl*te geholpen daar.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En dan wordt R21 verweten dat hij alleen maar hapt. Sticks heeft net de column gelezen over Brobbey en houdt t niet meer.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ueda is geen spits, zeker geen goede spits. Hij heeft niet de kwaliteiten van een spits. Een spits moet balvast zijn, veel diepgang hebben, altijd aanspeelbaar in de 16, sterk in de duels. Die kwaliteiten mis ik allemaal bij hem. Hij is meer een middenvelder.

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hilarische reacties hierboven van zowel Feyenoord- als Ajax-fans. Terwijl ze de schaal zo’n beetje eind Oktober al in Eindhoven kunnen gaan uitdelen 🤣, vooral lekker onderling blijven miepen jongens!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen