Wesley Sneijder wil Brian Brobbey en Joshua Zirkzee niet meer in de spits bij Oranje

15 oktober 2024, 07:21
Foto: © Rondo

Wesley Sneijder hoopt dat Donyell Malen eens een kans in de punt van de aanval krijgt bij het Nederlands elftal, zo geeft de recordinternational van Oranje aan in het voetbalpraatprogramma Rondo van Ziggo Sport. Henk ten Cate staat niet te springen om de suggestie van zijn collega-analist.

In het programma Rondo van Ziggo Sport wordt het ondermaatse optreden van het Nederlands elftal tegen Duitsland (1-0 verlies) besproken. Ook de voorhoede kwam ter sprake. Brian Brobbey kreeg, na zijn succesvolle eerste interland tegen de Duitsers, de kans in de spits maar bleek onzichtbaar. Volgens Sneijder zou de strijd om de spitspositie, in tegenstelling tot hoe het nu gaat, niet alleen tussen Brobbey en Joshua Zirkzee moeten gaan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van der Vaart verbaasd door 'grote uitspraak' van Koeman en wil meer uitleg horen

"We hebben nu steeds de discussie of Brobbey of Zirkzee in de spits moet. Ik denk dat Brobbey 75 minuten lang niet in beeld is geweest. Waarom komt Malen daarvoor nooit in beeld?", vraagt Sneijder zich hardop af. "Hij kan dat toch ook met zijn kracht en snelheid? Hij speelt vaker in een tweespitsensysteem, maar ik denk dat hij dat ook perfect in kan vullen. Hij krijgt maar steeds die tien minuten, die afdankertjes", merkt de analist op.

Malen viel maandagavond goed in, want was nog in de buurt van de gelijkmaker met een krachtig schot. Henk ten Cate, ook te gast in het programma Rondo, twijfelt echter wel of Oranje er verstandig aan doet om Malen in de punt van de aanval te zetten: 'Dan krijg je een ander soort spits, een lopende", zegt Ten Cate op weinig enthousiaste wijze.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

Wie zie jij het liefst in de spits bij het Nederlands elftal?

Laden...
294 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Maar Brobbey is wel beter dan Haaland, volgens die dikke van Vitesse.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Oranje heeft op dit moment geen topspits laat staan een scorende spits, zie het somber in voor de toekomst.

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik denk dat het een ramp wordt met Brian Brobbey dit seizoen wat speelt die slecht ongelooflijk

Laurens1
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Kabouter Wesley wil ook graag zijn zegje doen. Tja als je nergens serieus genomen wordt doet dit pijn, in het bijzonder voor kleine mensjes welke zich toch al benadeeld voelen. Enfin de discussie van wie in de spits; is zinloos als er niet gezorgd kan worden voor fatsoenlijke aanvoer. Je kunt Ronaldo in de spits hebben, als hij geen bruikbare ballen krijgt levert hij ook niet. Dit soort berichten over wie in de spits, is stemmingmakerij. Veel spelers hebben slecht of niets geleverd, hier zit het probleem! Achterhoede met groentjes buiten de Vrij is al lachwekkend maar kon niet anders helaas.

Sticks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey, Zirkzee, Malen, Gakpo...ze voldoen allemaal niet. En dan zijn Gakpo en Malen ook nog geen echte spitsen. Maar goed, kijk naar de rest van de linies, overwegend voldoet vrijwel niemand. Het is een onsamenhangend zooitje. Los zand. Maar het begint allemaal met een trainer die echt een peoplemanager is, die spelers gebruikt op de juiste posities en ook op de juiste wijze gebruik maakt van hun specifieke talenten. Dus moet je allereerst Koeman de deur wijzen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen