Weghorst wist dat hij zou scoren: 'Je mag het aan Sam vragen'

6 oktober 2024, 19:31   Bijgewerkt: 6 oktober 2024, 19:42
Foto: © ESPN

Wout Weghorst had al een voorgevoel dat hij zondag de winnende treffer zou maken in de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. De aanvaller viel in de 85ste minuut in bij een 1-1 stand en maakte in de 91ste minuut de 2-1; later in de blessuretijd leverde Weghorst ook nog de assist voor de 3-1.

Weghorst zegt op de persconferentie dat hij met maar één doel het veld op kwam: de winnende goal maken. Hij krijgt de vraag of hij wist dat hij dat zou gaan doen. “Ja… Het is altijd een beetje makkelijk, hè”, antwoordt de spits. “Ik heb dat natuurlijk de vorige keer gezegd bij het Nederlands elftal. Maar je mag het aan Sam vragen, onze fysieke man die de warming-up doet”, wijst hij naar fysiektrainer Sam Feringa.

Artikel gaat verder onder video

“Op het moment dat Branco (van den Boomen, red.) de penalty miste, zei ik tegen hem: ‘Ik denk dat het vandaag echt gaat gebeuren’”, aldus Weghorst, die ook Anton Gaaei de complimenten geeft voor de voorzet voorafgaand aan de 2-1. “Het was een fantastische bal van Anton. Het is voor tachtig procent zijn goal. Soms heb je een klik met iemand, de manier hoe iemand werkt en traint… Je bent samen met elkaar bezig. Hij heeft echt een fantastische voorzet. Dat zie je soms op de trainingen ook.”

LEES OOK: Wout Weghorst straft Ajax-fans genadeloos af voor bizar moment in minuut 89

Ajax beproefde tot dat moment nog te weinig zijn geluk met hoge ballen, vond Weghorst. “Na de eerste helft zeiden we al dat de bal vaker voor het doel gespeeld moest worden. Ik zei tegen ‘m: ‘Als je in die positie komt, leg de bal dan over de eerste man en dan is het kassa, ik zorg dat ik er ben.' Maar als je ‘m dan ook echt zo geeft… Het is echt een heel mooie voorzet.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ArenA klapt handen stuk bij Ajax - FC Groningen, maar ESPN houdt buiten beeld waarom

In de negende minuut van Ajax - FC Groningen klonk er plots groot applaus in de Johan Cruijff ArenA.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Weghorst steelt de show. Dit is ook waar iedereen op gehoopt heeft toch? Circus Weghorst. Kan niet wachten om hem te zien tijdens Feyenoord-Ajax of PSV-Ajax. Zal hij dan ook euforisch achter de microfoon zitten? Ik denk zelf van niet.

Vito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik denk van wel, Wouter Show ff 4 minuten zijn blote lichaam showen ipv direct een shirt aan te trekken. Die ouwe weet hoe hij het spel moet spelen, zag je ook bij zijn presentatie.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als ie tegen Feyenoord en PSV z'n bal krijgt, laat ie Wellenreuther en Benitez geen kans en scoort geheid 100%. Het is ook goed dat hij Gaaei zijn compliment geeft voor zijn voorzet.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ja denk je dat echt? Weghorst kan niveau Groningen wel aan, dat kon hij in zijn Heracles tijd al. Ik denk zelf van niet. We wachten het af.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@Vito maar de Woutje Weghorst show zonder shirt om in te vallen dat zal hij nu toch echt niet meer accepteren. Toch? Die eist nu een basisplek maandag op de training. Anders fiets ie straks weer terug naar de kleedkamer.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat heeft Feyenoord tegen Groningen uit gedaan?

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ERIMIR laat jezelf toch niet zo kennen. Girona heeft vandaag gewonnen van Athletic Bilbao straks ga je nog zeggen dat Groningen beter is dan Girona.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik had bij de wedstrijd Atl. Bilbao tegen AZ al in mijn reactie gezegd dat ik AZ maar een matige ploeg vond. AZ stelt echt weinig voor. In de ED hebben ze van Utrecht verloren en Europees stellen ze helemaal weinig voor. Bilbao had niets te vrezen van AZ, voor hun was het slechts een trainingspartijtje.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Binnen 10 minuten een gelijkspelletje moeten slikken Erimir.

Vito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Brobbey gaat banken! In hiërarchie in Oranje is Wouter al de tweede spits!

Verrevakveteraan
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Weghorst met z'n voorgevoelens... Misschien moet hij de loterij eens proberen. Maar goed, hij maakt 'm wel. FC Groningen had het beter moeten afmaken, maar ja, als je Weghorst zo vrij laat staan, vraag je erom.

AjaxForever88
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Weghorst is precies wat Ajax nodig heeft in zulke wedstrijden. Die man heeft een neusje voor de goal. maar serieus, waarom beginnen ze niet gewoon met hem? Die tactiek van hoge ballen werkt alleen als je iemand hebt die ze erin kan koppen

Feytastic
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ach, die Weghorst. Altijd leuk om te zien hoe hij denkt dat hij het allemaal al wist. Maar eerlijk is eerlijk, hij maakt 'm wel. Ajax had het zonder hem niet gered.

nelis92
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Weghorst is een interessante speler. Zijn vermogen om op het juiste moment op de juiste plek te zijn,is indrukwekkend. Maar laten we niet vergeten dat het teamspel ook belangrijk is. Die voorzet van Gaaei was perfect.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Door de bekende huistroll hierboven is de komst van Weghorst naar Ajax belachelijk gemaakt en zie. In Duitsland schoot Woutje met gemak veel in. Babbels babbels babbels.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maak Weghorst niet belachelijk niet op de manier hoe jij t schetst. Vind de aankoop belachelijk als je Brobbey en Akpom in je selectie hebt. Hwang was voor t zelfde geld op te pikken. Had eerder voor zo’n type speler gegaan. Maar wie ben ik? Volgens jou een huistrol. De 5e plek ging om AZ, FC Twente en Groningen. Feyenoord viel daarbuiten. Ik waarschuwde je nog zondag moet nog komen. Was je niet vergeten hè? Vandaar je late reacties pas. Je moest je script aanpassen zeker.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen