‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

10 oktober 2024, 15:51   Bijgewerkt: 10 oktober 2024, 16:14
Foto: © Imago

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten. Zowel Juventus als Real Madrid zouden interesse hebben in de pas achttienjarige verdediger. Wel zullen de Europese grootmachten een flink bedrag op tafel moeten leggen, aangezien Ajax een bedrag van minstens dertig miljoen euro verlangt voor het talent, zo meldt Calciomercato.

Vorige week maakte transferjournalist Nicolò Schira bekend dat Juventus nadenkt over de komst van Hato. Nu bevestigt ook Calciomercato deze interesse van de Italiaanse recordkampioen in de jongeling. De club uit Turijn was in eerste instantie van plan pas aan het einde van het huidige seizoen toe te slaan, maar kan nu niet uitsluiten in de winter een poging te ondernemen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Francesco Farioli moet iets veranderen bij Ajax: 'Daarin zijn trainers best autistisch'

Mocht Juventus een poging gaan doen bij Ajax voor Hato, zal het een flink bedrag moeten ophoesten. Ajax heeft namelijk een prijskaartje van dertig miljoen euro om de nek van de jonge verdediger gehangen. Pas vanaf dat bedrag zullen de Amsterdammers biedingen in overweging gaan nemen. In de Johan Cruijff ArenA zijn ze wel al op de hoogte van de interesse van De Oude Dame, aangezien dit tijdens het bespreken van de huurdeal van Daniele Rugani al ter tafel is gekomen.

LEES OOK: Brian Brobbey: 'Ik moet nadenken over wat ik zeg, maar hij is verder dan Mika Godts'

Ook Real Madrid geïnteresseerd

Niet alleen Juventus heeft Hato op de korrel, maar ook Real Madrid, zo meldde MARCA afgelopen weekend. De Ajacied zou één van drie opties zijn om de defensie van de Madrilenen te versterken, die door blessures van David Alaba en Dani Carvajal flink is afgezwakt. In juli werd de jongeling ook al gelinkt aan de Spaanse kampioen nadat deze Leny Yoro was misgelopen.

Vind jij dat Ajax Jorrel Hato moet verkopen voor dertig miljoen euro?

Laden...
337 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes wilde met Ajax een speler, die sinds 27 juli niet meer voetbalt

Opvallend: een zomers transferdoelwit van Ajax staat nog steeds aan de kant.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

30 mln minimaal is prima bedrag voor Hato.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

ik las diep in de buidel moeten tasten; volgens mij is dit niet een bedrag waar de buidel aan te pas moet komen, het is kleingeld voor deze clubs Gelet op de financiele situatie van Ajax denk ik dat het wel diep in hun buidel zal vallen Alle gekheid op een stok. Dit is natuurlijk veel en veel te weinig. Of het moet gaan om 60% en Ajax behoudt 40$ of iets in die geest

BierEnBitterballen
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als Feyenoorder moet ik zeggen, laat die Hato maar lekker gaan. Misschien dat Ajax dan eindelijk weer eens een fatsoenlijke verdediging kan opbouwen. Maar goed, dromen mag altijd hè.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

30 miljoen is niet genoeg in deze tijd van grote transferbedragen. Maar goed Ajax kan de kas spekken, eventueel. Als de financiën redelijk op orde zijn, kan Ajax zich weer met betere aankopen versterken. Hato vind ik een leuke verdediger, maar er zijn betere, desalniettemin dat alweer een Ajaxproduct in de smaak van de grote clubs valt zegt veel goeds over de Ajaxopleiding(en).

Paulito
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Pittige prijs voor een speler zonder Champions League ervaring en geen A international. Goede spelers debuteren al om 16. Laat Hato nog 2 jaar bij Ajax spelen en als kampioen afscheid nemen en dan de stap maken.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

30 miljoen voor een verdediger die nog niks bewezen heeft in de grote competities? Dat is wel erg optimistisch van Ajax. Maar ja, als je het niet probeert, weet je het nooit. misschien trappen ze erin. .

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als je daadwerkelijk 30 m krijgt is dat uitstekend. Plus bonussen en doorverkooppercentage. Maar het is voorlopig allemaal "als als". Voor de rest zoals Copa al aangeeft: 30 is voor grote clubs kleingeld. We wachten het af.

RustigeReinier
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het is een slimme zet van Ajax om hoog in te zetten. Als je kijkt naar de marktwaarde van jonge talenten, is 30 miljoen niet eens zo gek. Maar of Hato het waard is, dat moet nog blijken.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Deze speler is natuurlijk nooit 30 miljoen waard. Ajax mag van geluk spreken als ze zoveel geld krijgen voor Hato. Of ze verstandig met het geld om gaan betwijfel ik. Denk t niet. Ze zullen vast Rugani overkopen voor 20 miljoen.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat had ik nou met gimenez die is of was ook geen 70 of 80 milj waard en zeker nu niet meer na al die wedstrijden dat tie afwezig is om te scoren maar volgens mij wel gewoon op of in het veld staat

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Veel te weinig. Minimaal 50 vragen. Is een veel te groot talent en als je daarnaast zie wat voor bedragen er voor middelmatige spelers wordt gevraagd dan is 50 zeker niet te veel

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dan blijft hij toch lekker bij Ajax voetballen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen