‘Vloek van Wout Weghorst weer fataal voor verlamde Brobbey’

21 oktober 2024, 08:37
Foto: © Imago

Brian Brobbey kent geen makkelijke periode bij Ajax. De beresterke spits mist de afgelopen weken de ene na de andere grote kans, terwijl zijn concurrent Wout Weghorst de Amsterdammers al twee wedstrijden op rij heeft gered als invaller. Sjoerd Mossou spreekt van de ‘Vloek van Weghorst’ die is uitgesproken op Brobbey.

Weghorst was zondagmiddag weer uiterst belangrijk voor Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. De Oranje-international kwam bij een stand van 2-2 het veld in en nam vervolgens zowel de 2-3 als de beslissende 3-4 voor zijn rekening. “Natuurlijk draaiden alle camera’s meteen naar Brobbey”, schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. “En natuurlijk stond de spits van Ajax niet per se vrolijk te lachen en te springen voor het uitvak in Almelo, de spectaculaire en zwaarbevochten 3-4 overwinning op Heracles ten spijt.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Theo Janssen geeft Ajax de schuld voor tekortkomingen bij basisspeler

“Wie zweverig is aangelegd, zou er zo onderhand een vloek in vermoeden”, gaat de journalist verder. “De Vloek van Wout Weghorst, de concurrent die als een klein onzichtbaar duiveltje in het oor van Brobbey zit te fluisteren.” Volgens Mossou moet dit de reden zijn dat Brobbey zo veel opgelegde kansen mist. “‘Scoor maar, Brian, toe maar, schiet 'm er maar in. Niet bang zijn, jongen, vooral niet missen nu’, klinkt het in dat oor”, is wat het duiveltje volgens Mossou tegen Brobbey zegt.

LEES OOK: Ibrahim Afellay schrikt bij Heracles - Ajax: 'Werkweigering! Hij heeft nog net geen popcorn erbij'

Weghorst 'godsgeschenk', maar niet voor Brobbey

“En ja, hoor, daar is het onvermijdelijke gevolg: weer verlamt Brobbey voor open doel”, stelt hij. “Weer slaat de twijfel toe in de afwerking, alsof de ogen van Weghorst in zijn rug priemen, alsof de adem van zijn concurrent heel zachtjes, maar bloedirritant in zijn nek blaast.” Toch weet ook Mossou dat het niet de schuld is van Weghorst dat Brobbey het net niet weet te vinden. “Maar helemaal los van elkaar kun je het ook niet zien, zeker niet wanneer invaller Weghorst weer van doorslaggevend belang is voor Ajax, dit keer met twee goals tegen Heracles.” Met zijn belangrijke treffers noemt Mossou Weghorst een ‘godsgeschenk’ voor Ajax. “Iedereen profiteert daarvan, behalve dan Brian Brobbey.”

Vind jij dat Wout Weghorst de eerste spits van Ajax moet zijn?

Laden...
94 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler misdraagt zich bij Heracles Almelo - Ajax: ‘Houd je bek!'

Brian De Keersmaecker werd met tweemaal geel van het veld gestuurd en misdroeg zich vervolgens verbaal tegen de bank van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RustigeReinier
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Interessant hoe mentale druk zo'n grote rol kan spelen. Misschien moet Ajax meer investeren in mentale begeleiding voor hun spelers. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal topsport.

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Buitenwereld maakt het groter dan het is, spitsen hebben allemaal wel eens een moment van droogte! Noem ze maar op Bergkamp, van Basten hebben zo’n periode allemaal gekend, toch niet de minste spelers. Dat geblesseerde Mexicaantje is toch ook het lachertje in de Kuip geworden. Zijn prioriteit is niet eens snel fit worden, echter snel vertrekken uit de Kuip. Hier moet je over schrijven Ploert Mossou, geen gefingeerde verhalen!

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Precies. Het hele Brobbey verhaal wordt tot vervelends toe herhaald en vooral Brobbey zelf wordt daar niet beter van. Dat gezegd hebbend, misschien moet Farioli het eens met Akpom en Weghorst proberen. Wie weet werkt dat wél. Als Brobbey te lang niet gaan scoren moet je hem ook gewoon op de bank durven zetten.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dit item gaat toch over brobbey. Wat heeft Gimenez hier mee te maken. Niks. Maar jij ben nu eenmaal een groot Feyenoord hater die altijd maar wat roept. Wat een Clown ga janken pietepietepiet.

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hadden ze net even een opmerkinkje van je verwijderd? Ik heb er smakelijk om gelachen. En "groot Feyenoord hater die altijd maar wat roept"? Je moet je eigen gewauwel richting Ajax eens wat vaker teruglezen, slap windje.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Alleen het verschil is dat Gimenez Feyenoord kampioen gemaakt heeft en ook Europees en in de CL gewoon zijn goals scoort laatst nog in de Johan Cruijf schaal toen Feyenoord zijn eerste prijs pakte dit seizoen. Brobbey heeft niet echt wat gepresteerd. Ohja een gemiste penalty in de bekerfinale. Kinderen op Varkenoord spelen nog steeds met die bal die hij t stadion uitschoot hahahaha.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Stick en weer huilie huilie met je anti ajax bij bijna elke reactie . Je deelt uit en krijgt terug . Laurentien en jij ook beginnen vaak over Feyenoord . En dan krijg je reactie terug en gaan jullie janken . Met brobbey allerlei smoesjes . Deze spits is een gae spits geen ajax speler. Iedereen zonder oogkleppen ziet dat . Tuurlijk iedere spits heeft zijn periodes zonder goals. En hij zal heus wel weer scoren . Hij speelt bij het geweldige ajax toch . Verder fff het verschil tussen santi en brobbey . Brobbey krijgt veel meer 100% kansen als santi ,maar santi maakt er meer . Santi heeft ook een hele periode wel goed gepresteerd . Brobbey eigenlijk nooit lang achter elkaar . Brobbey is gewoon one trick pony .

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Gtsb maak je niet druk de klassieker komt eraan dan begint Sticks altijd wat te kakelen zodra de klassieker achter de rug is dan is t komende tijd wel weer even gebeurd met hem.

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@gjuy: je bent zelf ook nogal een one trick pony met je selectieve verontwaardiging. Doei.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Sjoerd, feit: of je Weghorst goed, saai, beperkt, slecht vindt Weghorst bezorgde Ajax wel de punten en Brobbey gaf de punten weg, dus Weghorst is van grotere nut voor Ajax dan Brobbey, idem Akpom. Het is geen 'vloek', maar de realiteit. Brobbey moet bij Ajax uit beeld geraken, hij kost Ajax ook nog veel salariskosten.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hoeveel verdiend Brobbey per jaar dan? 3 miljoen ? Dat is bijna het aankoop bedrag van Hwang bij Feyenoord. Tsja verschil in beleid moet er zijn. Brobbey verdiend bijna 2 keer zoveel als Gimenez, ik schrik hier wel van.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Omdat Ajax een grote club is en de naam hoog moet houden in Europa staat daar wel een goede beloning tegenover. Dat is nou eenmaal het verschil tussen Ajax en andere clubs uit de ED.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De enige club die de meeste punten bij elkaar gespeeld heeft in Europa afgelopen 5 jaar dat is Feyenoord.. dus dan gaat er wel wat fout..

ERIMIR
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik heb het hier over een verklaring van de salarisverschillen en niet over andere zaken als meest behaalde punten. Ajax heeft nou eenmaal historisch gezien en nog steeds een grote naam in Europa en daar staat de daarbijbehorende salarissen tegenover.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ooh dan zijn die 3 sterren dus eigenlijk een nadeel ? Elk voordeel heeft dit keer ook zijn nadeel dus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen