Vink geniet van Feyenoorder: 'Eigenlijk zou je een camera alleen op hem moeten zetten'

19 oktober 2024, 23:29
Foto: © ESPN

Marciano Vink is na afloop van de 1-5 zege die Feyenoord zaterdagavond boekte op Go Ahead Eagles vol lof over middenvelder In-Beom Hwang. De Zuid-Koreaan werd afgelopen zomer aangetrokken en ontpopt zich steeds meer tot een gewaardeerde kracht in het elftal van trainer Brian Priske.

"Het is een genot om naar hem te kijken", zegt oud-international Vink in De Eretribune op ESPN. "Eigenlijk zou je gewoon een camera alleen op hem moeten zetten, hoe vaak hij om zich heen kijkt en hoe hij met het spelletje bezig is." Vink ondersteunt zijn lofzang op Hwang met een aantal statistieken die de redactie van het programma voor hem verzamelde: "Hij heeft vijf kansen gecreëerd, samen met Ibrahim Osman het meest. Hij heeft 12,46 kilometer gelopen, het meest, en 73 high intensity runs gedaan, het meest. Hij heeft de hoogste gemiddelde loopsnelheid over de hele wedstrijd én hij heeft de meeste balveroveringen. Wat wil je eigenlijk nog meer?", vraagt Vink zich retorisch af.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Studio Voetbal vreest na opmars Hwang voor het einde van een andere Feyenoorder

Dat Dennis te Kloese na het vertrek van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion ineens met Hwang (die voor zeven miljoen euro overkwam van Rode Ster Belgrado) op de proppen kwam, blijkt dus meer en meer een gouden zet te zijn geweest, wil Vink maar zeggen. "Je haalt spelers van ver, het is altijd afwachten. Maar déze jongen..." Presentator Jan-Joost van Gangelen stipt aan dat Hwang toch een heel ander type is dan Wieffer. "Het zijn wel beide spelers die heel vast zijn aan de bal", ziet Karim El Ahmadi toch een gelijkenis tussen beiden.

LEES OOK: Sterk Feyenoord haalt uit in Deventer en is klaar voor weerzien met oude bekenden

Daar staat tegenover dat Hwang meer voorwaartse drang heeft dan Wieffer dat had. "Zijn voordeel is dat hij echt tweebenig is", analyseert El Ahmadi. Vink vindt het knap dat de Zuid-Koreaan zijn draai zo snel heeft weten te vinden: "Hij kwam in een elftal dat best wel zwalkend was. Hij kwam het veld binnen en was gelijk een meneer, zette iedereen neer en begon te wijzen. Dat heb je over het algemeen niet met Aziatische spelers, dat ze ergens nieuw binnenkomen en gelijk een soort dirigent zijn. Hij doet dat wél en laat daardoor Antoni Milambo en Quinten Timber meer zichzelf zijn", besluit Vink.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wieffer baalt achteraf van keuze bij Feyenoord: 'Is mijn eigen fout geweest'

Mats Wieffer betreurt achteraf dat hij alles op alles heeft gezet om vorig seizoen de bekerfinale met Feyenoord te kunnen spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Er waren serieus mensen die nog twijfels hadden over Hwang zelfs na FC Twente. Kom op mensen wees realistisch Hwang is echt internationale top. Wees blij dat hij überhaupt in de eredivisie speelt. Ik zou iedereen oproepen om na een wedstrijd van Feyenoord te gaan zulke spelers ga je niet vaak tegenkomen.

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Rudolf21. Mee eens.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die hwang had rood moeten krijgen vandaag maar net zoals kudus die niet kreeg in de klassieker van jaren geleden weet je nog rudolfje 21

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hijreageertaltijd.. je neusje groeit en begint een kleurtje te krijgen.

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Hijreageertaltijd Nogmaals, focus je maar op zondag. Begrepen?

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat dacht je van martinez in de klassieker was dubbel rood.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen