Gerechtshof stemt in met verzoek advocaten Quincy Promes

3 oktober 2024, 15:47
Foto: © Imago

De rechtbank in Amsterdam heeft ingestemd met een verzoek van de advocaten van Quincy Promes. Die mogen daardoor tijdens het hoger beroep in de twee zaken waarin de voetballer tot celstraffen is veroordeeld vier Belgische verdachten verhoren, zo meldt De Telegraaf.

Promes werd in twee afzonderlijke strafzaken veroordeeld. In de eerste zaak, die draait om het met een mes steken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude, kwam de rechter tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor de oud-speler van onder meer FC Twente en Ajax. De tweede zaak gaat over het smokkelen van twee partijen cocaïne van samen ruim 1300 kilo, via de haven van Antwerpen. Promes zou daarbij betrokken zijn en kreeg voor zijn aandeel een tweede celstraf, van maar liefst zes jaar.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Noni Madueke draagt shirt van Ajax met naam van Quincy Promes

In beide zaken ging het kamp-Promes in hoger beroep. Dat zal op een nog onbekend moment gelijktijdig dienen, weet de ochtendkrant te melden. In de cocaïnezaak verzochten de advocaten van de voetballer om vier Belgische verdachten te mogen horen. "Het betreft een chauffeur die de container zou hebben opgehaald, iemand die hem opdracht daartoe zou hebben gegeven, een havenmedewerker wiens toegangspas voor het haventerrein is gebruikt en een tweede chauffeur die de container weer terugbracht", leest het. Het gerechtshof in Amsterdam heeft met deze wens ingestemd.

LEES OOK: Broer van Hakim Ziyech reageert keihard op foto van Hakim Ziyech met Quincy Promes

Ten tijde van zijn veroordelingen stond Promes onder contract bij het Russische Spartak Moskou. Na een trainingskamp in Dubai met die club werd de 50-voudig Oranje-international op het vliegveld aangehouden en een tijd vastgezet, waarop Nederland een uitleveringsverzoek deed. Dat is nog altijd in behandeling; inmiddels is Promes weer op vrije voeten en tekende hij vorige maand zelfs een contract bij voetbalclub United FC. Via zijn advocaat Robert Lalewicz liet Promes twee weken geleden aanwezig te willen zijn bij het hoger beroep in Amsterdam, op voorwaarde dat hij niet gearresteerd zal worden bij aankomst in Nederland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joshua Brenet vindt half jaar na contractontbinding bij FC Twente nieuwe club

Joshua Brenet, die nog aangeboden was bij Ajax, heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen