Vervanger van Rensch bij Ajax speelt op honderd minuten rijden van de ArenA: 'Zou het niet heel raar vinden'

17 oktober 2024, 11:28
Foto: © Imago

Mocht Ajax er niet in slagen om het volgende zomer aflopende contract van Devyne Rensch open te breken, dan zou de club er niet verkeerd aan doen om Youri Regeer terug te halen. Dat stelt Bart Sanders in de Pantelic Podcast. De 21-jarige middenvelder, die ook als vleugelverdediger uit de voeten kan, maakte in de zomer van 2023 de overstap van Ajax naar FC Twente. De Amsterdammers zouden bij de transfer een terugkoopclausule hebben weten te bedingen.

Regeer doorliep een aantal jeugdelftallen van Ajax, alvorens eind 2021 zijn debuut te maken in de hoofdmacht. De middenvelder kreeg onder toenmalig trainer Erik ten Hag vervolgens nog wel regelmatig de kans om zichzelf te laten zien, maar na het vertrek van de Tukker kwam hij er eigenlijk niet meer aan te pas. In het daaropvolgende seizoen moest Regeer het vooral doen met wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hij koos eieren voor zijn geld en maakte in de zomer van 2023 de overstap naar FC Twente.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ajax heeft Jong Oranje-uitblinker veel te snel van de hand gedaan'

Voor de club uit Enschede kwam Regeer tot op heden 49 keer in actie (twee doelpunten en vier assists). Zijn ontwikkeling bij FC Twente bleef niet onopgemerkt. Regeer debuteerde vorig jaar in Jong Oranje en staat inmiddels op tien interlands voor de beloftenploeg. Vorige maand was hij nog twee keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië. Een paar dagen geleden onthulde FC Twente-watcher Leon ten Voorde dat Ajax Regeer kan terugkopen voor een bedrag richting de vijf miljoen euro.

Ik weet niet of hij een optie is, maar het is wel een speler die het interessant doet, zo reageert Kevin, bij het publiek beter bekend als Cavinsky, in de Pantelic Podcast op het nieuws dat Ajax Regeer kan terughalen naar Amsterdam. Het is ook een speler die op de manier kan spelen waarop wij spelen, met een back aan de binnenkant. Hij kan op het middenveld spelen. Het is een slimme speler en hij kan zich ook nog eens het schompes lopen. Ik zou het dus niet heel raar vinden als het gebeurt, zo klinkt het.

LEES OOK: Weinig geloof in opvallende Ajax-transfer: 'Dan sta je als club toch volledig voor lul!'

Regeer als vervanger van Rensch

Sanders sluit zich aan bij zijn collega. Hij denkt dat Regeer een goede optie is indien Ajax en Rensch geen overeenstemming weten te bereiken over een nieuw contract. Rensch is in het bezit van een aflopend contract. Zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis ontbreekt vooralsnog. Als je het hele perspectief van de selectie bekijkt en het lukt niet om het contract van Rensch te verlengen, dan zou je ervoor kunnen opteren om te zeggen: verkoop Rensch in de winterstop, zodat je er nog wat geld aan overhoudt, en dat je dan een type zoals Regeer terugkoopt, aldus Sanders.

LEES OOK: Management Rensch reageert op transfergeruchten rondom verdediger

De podcastmaker is ervan overtuigd dat Regeer zich snel kan aanpassen aan het spel dat Francesco Farioli wil spelen met Ajax. Het is wel iemand die weinig aanpassing nodig heeft, precies het spelletje speelt wat wij willen. Normaal, als je geld genoeg hebt, zou ik het niet doen. Maar gezien de omstandigheden zou ik het nog niet eens zo héél gek vinden, zo klinkt het.

Vind jij dat Ajax Youri Regeer moet terughalen als vervanger van Devyne Rensch?

Laden...
139 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Weer zoiets doms van de verantwoordelijken binnen Ajax geweest om niet zuinig met hun talenten om te gaan. Voordat Baas de kans kreeg en in beeld kwam vond ik Regeer al een gewaardeerde speler voor Ajax en nu hem weer voor meer geld terug halen ? Als vervanger van Brobbey bijvoorbeeld staan bij de talenten al minstens 3 spelertjes te trappelen om naar de A1 te gaan. Als zij niet het perspectief om door te stomen van Ajax krijgen dan gaan zij voor een koopje bij Ajax weg. En terecht, zal ik ook doen, wie niet. Een speler die bijna bij Ajax weggegaan zou zijn is Kian Fitz-Jim en kijk waar hij nu staat.

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Heeft Ajax Youri Regeer te makkelijk laten gaan?

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

misschien is het wel goed voor Regeer dat hij bij Twente speelt. daar krijgt hij tenminste de kans om te groeien zonder de druk van de ArenA. Ajax moet niet altijd denken dat ze de enige zijn die talent kunnen ontwikkelen.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Waar of wanneer denken ze dat dan precies? Of waaruit blijkt dat? Volgens mij denken ze dat helemaal niet.

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het zou de zoveelste keer een misstap zijn voor ajax habbekrats verkopen en nog geen paar maanden weer duur terug halen super beleid gevoerd daar in Amsterdam goede technische mensen aan het stuur daar het is nog steeds een circus bij ajax om je dood te lachen

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Voor een habbekrats laten gaan, ervaring laten opdoen, duurder terugkopen (logisch, want als hij goedkoper zou zijn geworden, dan was hij slechter geworden en zou je hem niet terug willen) en hem daarna voor een veelvoud verkopen. Dit is vaker gebeurd, Blind en Ronald de Boer zijn goede voorbeelden

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zelfde als univar eerder terug gehaald van fc Twente Twente heeft afgedwongen 20 % verkoop percentage heeft Twente 300.00 opgeleverd en dat voor huur van univar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen