‘Verrader’ Karsdorp zag geweldige band met Mourinho uiteenspatten: ‘Hij ging te ver’

16 oktober 2024, 08:24
Foto: © Imago

Rick Karsdorp speelde zeven jaar bij AS Roma en kende daarin vele ups en downs. Zo had de 29-jarige verdediger een groot akkefietje met toenmalig AS Roma-trainer José Mourinho. De Portugese coach noemde Karsdorp een saboteur. Intern ging Mourinho nog een stap verder door de rechtsback een verrader te noemen.

Karsdorp werd in november 2022 uit de selectie van de Giallorossi gezet. Aanleiding hiervoor was een slechte wedstrijd tegen Sassuolo, waarna Mourinho hem een saboteur noemde. Enkele maanden daarvoor benoemde Karsdorp in de Nederlandse nog dat hij een 'geweldige band' had met The Special One. “Maar ik was een makkelijk target”, vertelt Karsdorp tegenover NU.nl.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Dit PSV is beter dan het Feyenoord van 2017, waarmee ik kampioen werd’

Dat Mourinho uithaalde naar Karsdorp kwam door het feit dat de Portugees al langer geïrriteerd was over Karsdorp. Zo zou de verdediger na zijn wissel in de Derby della Capitale tussen AS Roma en Lazio boos naar binnen zijn gegaan. “Maar ik ging alleen snel mijn jas halen. Het werd zó opgeklopt. De resultaten waren slecht. Ik denk dat hij via mij een signaal wilde afgeven”, vervolgt Karsdorp.

Maandenlang trainde Karsdorp mee met de beloften, maar in februari 2023 haalde Mourinho de verdediger toch weer bij de selectie. “Of Mourinho zijn excuses heeft aangeboden? Nee, joh. Zo'n man is hij niet”, is de rechtsback stellig. “Ik merkte wel dat hij probeerde onze band weer te herstellen, maar ik hield het af. Hij heeft me intern een keer of acht uitgemaakt voor verrader. Dat mag. Maar hij had het nooit publiekelijk moeten doen. Dat neem ik hem kwalijk.”

LEES OOK: Noa Lang en Rick Karsdorp komen tijdens PSV - NEC met prachtig gebaar op tribune

Karsdorp heeft goede gesprekken met Mourinho bewaard

Ondanks zijn onmin met Mourinho heeft Karsdorp enkele gesprekken met de huidige trainer van Fenerbahçe bewaard op zijn telefoon. “Ik heb de grappige gesprekken met Mourinho hier nog op staan. We waren close. Ik was verbaasd door zijn actie. Hij ging te ver. Na die ruzie had ik weg moeten gaan”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dissonant van PSV wordt hard aangepakt: ‘Ho, doei doei'

Een invaller van PSV maakte bar weinig indruk in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mourinho wist dat hij bij je op je bord kon schijten en maakte hier misbruik van Rick. Ruggengraat van elastiek vermoed ik bij jou. Tja komt in Brabant goed van pas, daar zeggen ze ook achter je rug wat er mis is! Hier in het Westen zijn we te direct, weet je gelijk waar je aan toe bent, nietwaar!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het ligt altijd aan een ander maar nooit aan zichzelf. Zo denken de meeste van de generatie van nu. Past goed bij Noa Lang en Dest.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Is geweest niet relevant meer, nu speelt Karsdorp lekker gezellig samen met Dest en Lang. Leuk stel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen