Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert twee wijzigingen door en wijst nieuwe aanvoerder aan

13 oktober 2024, 13:23   Bijgewerkt: 13 oktober 2024, 13:28
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal werkt met een fitte selectie toe naar de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Van blessures en pijntjes is zover bekend geen sprake, maar Ronald Koeman moet wel een vervanger aanwijzen voor de geschorste Virgil van Dijk. In dit artikel vind je de vermoedelijke opstelling van Oranje.

Voor het eerst sinds dertig interlands ontbreekt Van Dijk bij Oranje. De aanvoerder kreeg vrijdag tegen Hongarije (1-1) een rode kaart en is de daaropvolgende ochtend naar huis gegaan. Koeman kan ervoor kiezen om Matthijs de Ligt een basisplaats geven of Micky van de Ven door te schuiven van de linksbackpositie naar het centrum. De tweede optie lijkt het meest waarschijnlijk. De linksbackpositie wordt dan vermoedelijk ingenomen door Jorrel Hato; het alternatief voor Koeman is Ian Maatsen.

Artikel gaat verder onder video

Verder wordt voorin één wijziging verwacht. Het lijkt logisch dat Brian Brobbey de voorkeur krijgt boven Joshua Zirkzee in de spitspositie, nadat Brobbey vorige maand een sterke wedstrijd speelde tegen Duitsland. Afgezien van de entree van Van de Ven en Brobbey worden geen wijzigingen verwacht bij het Nederlands elftal.

LEES OOK: 'Het zou heel raar zijn als Koeman hem tegen Duitsland op de bank zet'

Wie neemt aanvoerdersband over?

Wel wordt het interessant om te zien wie Koeman als aanvoerder aanwijst, nu Van Dijk ontbreekt. De Telegraaf ziet Stefan de Vrij, de meest ervaren international bij Oranje met 71 interlands, als belangrijke kandidaat.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch, Reijnders, Timber; Simons, Brobbey, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Duitsland moet het stellen zonder Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Kai Havertz, terwijl Toni Kroos, Thomas Müller, Manuel Neuer en Ilkay Gündogan na het EK hun afscheid aankondigden bij de nationale ploeg.

Onder de lat lijkt bondscoach Julian Nagelsmann een wijziging door te voeren. Nadat Alexander Nübel tegen Bosnië en Herzegovina de kans kreeg, lijkt de keuze tegen Nederland op Oliver Baumann te vallen. De doelman van TSG Hoffenheim kan zodoende op 34-jarige leeftijd debuteren in Oranje. Op het middenveld is mogelijk een plek voor Bayern München-speler Aleksandar Pavlovic, die tegen Bosnië en Herzegovina op de bank zat.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Baumann; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Pavlovic; Gnabry, Undav, Wirtz; Kleindienst.

Wat verwacht je van Duitsland - Nederland?

Laden...
172 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Dijk verklapt welke twee woorden hij naar scheidsrechter Fähndrich riep

Virgil van Dijk baalt van zijn rode kaart in de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

AjaxForever88
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Brobbey in de spits is een no-brainer. Die jongen heeft meer potentie in z'n kleine teen dan Zirkzee in z'n hele lijf. Koeman moet gewoon niet zo moeilijk doen

RustigeReinier
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Interessant om te zien hoe Koeman de verdediging gaat neerzetten zonder Van Dijk. Van de Ven lijkt een logische keuze, maar ik ben benieuwd hoe hij zich staande houdt tegen Duitsland.

FCHeerenveenBoer
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Precies, Reinier. van de Ven heeft snelheid, maar kan hij ook de rust bewaren? Dat wordt de vraag

ERIMIR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zoals in het artikel vermeld, is dat de beste opstelling. Oranje moet voor de winst gaan.

Ratsmodee
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Met hetzelfde recept aan die wedstrijd beginnen als vorige maand

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen