Ajax-assistent Mateos wordt plots negatief belicht bij Vandaag Inside

8 oktober 2024, 10:17   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 11:53
Foto: © Imago

De analisten van Vandaag Inside zijn van mening dat de technische staf bij betaaldvoetbalclubs te uitgebreid is. Valentijn Driessen stelt in de uitzending van maandagavond dat Ajax enkele ‘idioten’ op de bank heeft zitten, terwijl ook Johan Derksen en René van der Gijp twijfelen aan de toegevoegde waarde van meerdere assistent-trainers.

De uitbreiding van de technische staf is een wereldwijde ontwikkeling, weet Van der Gijp. Bij de wedstrijd Aston Villa – Manchester United (0-0) zag hij standaardsituatiespecialist Austin MacPhee langs de lijn tekeergaan. “Bij Aston Villa hebben ze een trainer voor dodespelmomenten. Bij iedere stilstaande fase gaat hij als een gek tekeer.  Als een gek! Bij een inworp of een corner staat hij er, waarna hij weer gaat zitten. Laten we gewoon normaal doen.”

Ajax-assistent Felipe Sanchez Mateos uitgelicht

Artikel gaat verder onder video

“In Nederland heb je dat ook”, antwoordt Driessen. “Bij Ajax staan er ook dat soort idioten. Bij iedere club is dat tegenwoordig. Iemand voor de corners en vrije trappen.” Het programma toont een afbeelding van Ajax-assistent Felipe Sanchez Mateos, die samen met hoofdtrainer Francesco Farioli naar een laptop staart, tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen (3-1). Van der Gijp reageert: “Ze zitten te kijken alsof ze iets zien, waarvan ze denken: dit heb ik nog nooit gezien! Je zit naar een voetbalwedstrijd te kijken, kom op man.”

Derksen kan ook lachen om een andere ontwikkeling langs de lijn. “Ik verheug me altijd op wisselbeurten, wanneer een man met een map onder de arm komt en voorleest uit eigen werk.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Privé dreigt met meer onthullingen over Bas Nijhuis, hint ook naar schandaal bij Vandaag Inside

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, heeft geen goed woord over voor Bas Nijhuis en Vandaag Inside.

Vind jij dat Ajax te veel assistent-trainers heeft?

Laden...
375 stemmen

Video: Chris Woerts: 'Wout Weghorst is de Willem Engel van het betaalde voetbal'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

JongeJasper
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

die Driessen heeft wel een punt. Bij Ajax lijkt het soms wel een circus met al die assistenten. Misschien kunnen ze beter een clown inhuren, dan is het tenminste nog vermakelijk.

AdvHg
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die Derksen heeft het weer eens bij het rechte eind. Al die mappen en laptops langs de lijn, alsof ze een scriptie aan het schrijven zijn. Gewoon voetballen, man!

TostiTijger
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Misschien moeten ze bij Ajax een assistent voor de assistenten aanstellen. Of een koffiejongen voor de laptop. wat een gedoe allemaal.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het past natuurlijk wel bij het hedendaagse Ajax DNA om je als een dorpsidioot te gedragen. Volgens de Amsterdammer gelden er toch andere regels omdat ze een Ajax logo dragen. Wat dat betreft zou ik zeggen goede match. Laat ze maar lekker in hun eigen bubbel voort leven de rest weet wel beter.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ene kant ze moesten geld bezuinigen doorvoeren creëren weer baantjes bij ajax waar je geen kloten aan heb fred grim weer net als toen met Hendriks totaal onzin en met drie man op de functie technische staf en nog falen en dan ook nog een van de twee personen willen aanstellen als voorzitter rvc die totaal niet uit de voetballerij komt ene ziggo andere universiteiten kolder gewoon

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het betreft allemaal technische spelmomenten die voorafgaande wedstrijden zijn besproken met spelers, staf en trainer. Iedere speler kent zijn taken binnen de selectie. Wanneer spelers gewisseld worden, worden die gegevens met de betreffende spelers nog even snel doorgenomen. Dit zie je bij clubs steeds meer voorkomen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is van de gekje gewoon als een speler invalt komen er drie man je een bord onder de neus schuiven en instructies geven

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

misschin moeten ze bij Ajax wat meer naar de jeugd kijken in plaats van al die 'experts' langs de lijn. Jongens die gewoon willen voetballen, daar draait het om

R MN
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zure mannen die deel uitmaken van een ranzig k#tscheetprogramma..de 🤡

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat leuk zeg! Ajax blijft de gemoederen maar bezig houden. Nu gaan ze weer wauwelen over de assistenten. Nog even en de gesprekken gaan over het beton van het stadion of het merk koffie dat ze in de kantine serveren. Alles draait om Ajax. Zoals Gijpje zegt: lekker man!

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als die Driessen assistent zou zijn dan speelt Ajax 4e klasse voetbal op de zaterdagen !!!

Grote Markt
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dit is weer een artikel over selectieve verontwaardiging van de bekende personen. Her belangrijkste is is dat Weghorst en Akpom doelpunten hebben gemaakt zodat Ajax weer 3 punten binnen haalde en volgens schema op de 5e plaats staat, wie had dit bij het aantreden van Farioli en zijn assistenten gedacht. Ga zo door assistent, dat betekent dat Ajax weer gescoord heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen