Van Hanegem sneert plotseling naar ESPN-analist: 'Ga daar niet zitten!'

18 oktober 2024, 16:54   Bijgewerkt: 18 oktober 2024, 17:01
Foto: © Imago/Realtimes

Willem van Hanegem ergert zich aan het feit dat verschillende oud-voetballers, die zelf nooit de top hebben gehaald, tegenwoordig als analist hun mening mogen geven. De Kromme haalt ESPN-analist Anco Jansen, oud-speler van clubs als FC Emmen en NAC Breda, aan als voorbeeld - zonder overigens zijn naam ook maar te noemen.

Afgelopen week was het Nederlands elftal in menig voetbalpraatprogramma onderwerp van gesprek. Na de teleurstellende vertoningen in de Nations League-duels met Hongarije (1-1) en Duitsland (1-0 verlies) is weinig meer over van de positieve sfeer die heerste na de interlandperiode van september, waarin Oranje won van Bosnië en Herzegovina (5-2) en een verdienstelijk punt pakte tegen de Duitsers (2-2).

Artikel gaat verder onder video

In de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad komt de kritiek op bondscoach Ronald Koeman ter sprake. "Ik zag in Nederland van die Schriftgeleerden die zeiden dat er een trainer van 35 of 36 met hele andere ideeën moet komen", bromt Van Hanegem. "Maar ik begrijp niet wat het verschil is, wat moet hij nou doen?", vraagt het Feyenoord-icoon zich af. In plaats van Koeman de schuld te geven, wijst Van Hanegem naar de spelers van het Nederlands elftal, die zélf initiatief hadden moeten tonen om het om te draaien: "Het is gemakzucht. Het meest belangrijke wat er is is dat zij moeten nadenken over wat ze moeten doen", meent de vroegere middenvelder.

Dat Koeman kritiek kan krijgen van analisten als Jansen schiet bij Van Hanegem bovendien in het verkeerde keelgat: "Normaal zitten de grote koppen daar aan tafel. Ja, de wedstrijden waren droevig, verschrikkelijk. Maar dán is het makkelijk. Dan laten ze er eentje zitten, die heeft bij Emmen gespeeld", verwijst Van Hanegem naar Jansen. "En een verslaggever. Dan denk ik: Hoe kom je daar nou bij? Ga daar niet zitten! Laat de grote mensen die daar altijd zitten, zoals Mario Been, uitleggen waar het aan scheelt. Schijtluizen zijn het, het is het makkelijkste wat er is om te ouwehoeren", fulmineert Van Hanegem.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem walgt van landgenoten en steunt Van Basten: 'Hij mag het niet zeggen, maar heeft wel gelijk'

Willem van Hanegem kan zich niet aansluiten bij de mensen die liever Brian Brobbey dan Joshua Zirkzee bij het Nederlands elftal in de spits zien spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik ken er een die ging op zondagavond daar zitten en te praten over de wedstrijden van dat weekend en hij zei doodleuk dat hij niet gekeken had. Van Gelder vond dit belachelijk en zei dat ook, waarop van Hanegem zei ik ben gewoon gekomen om over voetbal te praten. haha Trouwens als ik vd Vaart en Hooidonk op zondagavond zag (ex toppers) dan hadden ze beter thuis kunnen blijven. Alles maar doen om de leiding van de NOS en het publiek? te pleasen. Daar zitten we op te wachten. Afgelopen zondag tv aangedaan zag ik Kramer zitten, direct tv weer uitgedaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen