Van Halst: 'Belachelijk, maar als je kritisch bent... dat vond ik héél naïef'

12 oktober 2024, 20:24
Foto: © Ziggo Sport

Jan van Halst vindt het 'belachelijk' dat Virgil van Dijk vrijdagavond een rode kaart kreeg in het Nations League-duel tussen Hongarije en Nederland. De ervaren captain zag in een tijdsbestek van drie minuten tweemaal geel en mocht dus gaan douchen. Toch had Van Dijk dat scenario kunnen voorkomen, denkt Van Halst.

Zaterdagavond schuift voormalig Van Halst, oud-speler van onder meer FC Twente en Ajax, aan bij Ziggo Sport om de wedstrijden in de Nations League van een kundige analyse te voorzien. Presentator Wytse van der Goot blikt eerst terug op het gelijkspel dat Oranje vrijdagavond in ondertal uit het vuur sleepte in Boedapest.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van Dijk pakt 2 kaarten in 2,5 minuut en is geschorst tegen Duitsland

"Het zat helemaal dichtgemetseld", merkt Van Halst op over de tactiek van de Hongaren. Nederland was lange tijd niet bij machte door de muur heen te breken: "Er waren wel een paar momentjes dat ik dacht: 'Hier had het gekund wellicht'", zegt de analist. "Ja, dat viel me een beetje tegen, alsof het frisse een beetje weg was. Dat was juist het leuke, het verrassende en het goede van Nederland in de afgelopen twee interlands."

LEES OOK: Van der Vaart weet zeker wie geschorste Van Dijk vervangt tegen Duitsland

Dan komt de rode kaart van Van Dijk ter sprake. "Ongelooflijk. Ik vond die scheidsrechter ook heel raar fluiten", merkt Van Halst op. De eerste gele kaart kreeg Van Dijk omdat hij 'last man' naar de Zwitserse arbiter Lukas Fähndrich riep na een Hongaarse overtreding. 'Belachelijk', oordeelt Van Halst: Van Dijk is immers aanvoerder en mag binnen de aangescherpte regels in die positie nog altijd met de scheidsrechter in conclaaf. Over de tweede gele prent (voor een overtreding op Kevin Csoboth) werd echter, ook door Van Dijk zelf, niet getwist. "Als je kritisch bent: die tweede gele kaart, dat moet je weten als ervaren verdediger. Dan moet je niet het risico nemen om in te stappen. Dat vond ik echt wel héél naïef, zeker", zegt Van Halst.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaarse bondscoach is eerlijk na clash tegen Nederland: 'Ik vind dit niet leuk'

De bondscoach van Hongarije, Marco Rossi, komt met een ontboezeming na de wedstrijd tegen Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen