Van der Vaart: 'Hij zwemt, niemand helpt, hij is zich rot geschrokken'

14 oktober 2024, 23:25
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart wil niet te zwaar tillen aan het mindere optreden van Jorrel Hato in de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland. Met name in de eerste helft was Hato slordig aan de bal, zoals bij het afgekeurde doelpunt van die Mannschaft.

De nog altijd pas achttienjarige Hato beleefde zijn basisdebuut bij Oranje. “Het is een jonge jongen, die niet zo vaak gespeeld heeft. Het was natuurlijk zwemmen voor hem”, zegt Van der Vaart als analist van de NOS na de 1-0 nederlaag van Oranje. “Er is niemand die hem helpt in zo’n wedstrijd. Je kunt niet zeggen dat hij zich verstopt heeft. Hij heeft alles gegeven. Hij schrok zich kapot van het tempo en niveau, denk ik.”

Artikel gaat verder onder video

Hato erkent na afloop bij de NOS dat het een moeizame wedstrijd was. “Vooral in de eerste helft waren zij dominant en hadden wij het moeilijk. We waren veel aan het verdedigen”, stelt de Ajacied, die na de rust een betere indruk maakte. “In de tweede helft hebben we het beter gedaan. We hadden wat meer controle, waardoor we ook wat kansen hebben gecreëerd. Het was gewoon een lastige wedstrijd.”

LEES OOK: Van der Vaart ziet 'kleurenblinde speler': 'Speelde als Veerman tegen Oostenrijk'

Hato: 'Gezonde spanning'

In de tweede minuut leidde onzorgvuldig spel van Hato en Micky van de Ven tot een Duits doelpunt, dat werd afgekeurd. “Ik was natuurlijk blij dat de goal was afgekeurd, maar het was wel een moment voor ons om wakker te worden”, weet het talent, dat toegeeft zenuwachtig te zijn geweest in aanloop naar het duel. “Ja, voor de wedstrijd wel. Meestal is het gezonde spanning. Als ik het veld op sta, is de focus op de wedstrijd en is de spanning weg.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ooh dat Hato slecht speelt is de schuld van andere spelers. Zo wordt het ons weer eens uitgelegd. Ja als we dit allemaal moeten gaan volgen wordt het nooit wat in het NL Elftal. Wordt eens wakker en stel een goede trainer aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen